Karaman'da 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunan ve Ensar Vakfıyla bağlantısını itiraf eden tecavüzcü öğretmen Muharrem Büyüktürk'e 508 yıl ceza verilmesi Habertürk televizyonu canlı yayınında yorumlandı. Gazeteci İsmail Saymaz'ın açıklamaları epey dikkat çekti.

Geçtiğimiz günlerde yine Habertürk TV'ye çıkan Hürriyet muhabiri İsmail Saymaz Ece Üner'in sunduğu "Enine Boyuna" programına katılmış, "Karaman Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü Ensar Vakfı’nın önüne yatmıştır” sözleri, sosyal medyada gündem olmuştu.

Bugün de İsmail Saymaz'ın 'Bu malzemeler Ensar Vakfı'nın öğrenci hizmetlerinde, yurdunda kullanılmak üzere tahsis edilmiştir. Ensar vakfı Başkanı ne diyor? 'Bizim orada yurdumuz yok, misafirhanemiz var' diyor.' sözleri sosyal medyada çok konuşulacağa benziyor.

Saymaz'ın açıklmalarından öne çıkanlar şöyle:

'Hak ettiği cezayı aldığını düşünüyorum. Yargılamanın çok kısa sürede soruşturmanın çok hızlı yürütülüp yargılamanın tek günde bitirilmesi ister istemez insanlarda soru işareti bırakacaktır.

Soruşturma süreci çok eski değil bu arada. 4 Mart'ta başlıyor, bugün yani 20 Nisan'da sona eriyor. Hepi topu 40 günden söz ediyoruz.

Dava henüz bitmedi, bir dava da Konya Ereğli'de var. 7 çocuğu aldı kayıtlarını Konya Ereğli'ye götürdü. Orada bir kamu kurumunun lojmanını kiraladı, orada tuttu. Sonra kendi köyüne götürdü. Bu çocuklar Ereğli'ye gelmeden önce KAİMDER'deydi ama ondan önce de Ensar'daydı.

Bir Allah'ın kulu bu hadiseler yaşanırken Valisi, Milli Eğitim Müdürü, emniyeti, jandarması da çıkıp, 'hemşehrim nereye?' demedi mi?

Soruşturma eksik yargılamanın da Ereğli ayağı eksik. Milli Eğitim Müdürü diyor ki, 'şehrimizde bu tarz yurtlar yoktur'. Vali, soruşturmanın ortaya çıktığı gün 'öğrendim' diyor. Öyle değil. Karaman İl Özel İdaresi'nin elimde kararı var. İdare, valiliğe bağlıdır. 4 Ekim 2012'de bir kararı görüşmüşler. Aralıkta kurulacak olan Ensar Vakfı'na yardım yapılıp yapılamayacağına yönünde bir başvuru gelmiş il özel idareye. Şunu talep etmiş açılacak olan Ensar Vakfı Karaman Şubesi, öğrenci hizmetleri için ihtiyaç duyulan perde, halı, yatak, buzdolabı, öğrenci ayakkabısı, çamaşır makinesi, buzdolabı, yazı tahtası ve tabure için 25 bin lira istemiş.

Bu başvuru 10 Kasım 2012'de değerlendirilmiş ve özel idare, 'bu vakfın fakir fukara öğrencilere bedava hizmet verdiği, vakfın yurtlarında bu öğrencilerin kaldığı dolayısıyla 25 bin liraya onay kararı vermiş ve parayı vermişler. Altında kimin imzası var? İl Genel Meclisi üyesi Mustafa Bayır. Bayır o dönem AKP iktidarında AKP üyesiydi.

Bu malzemeler Ensar Vakfı'nın öğrenci hizmetlerinde, yurdunda kullanılmak üzere tahsis edilmiştir. Ensar vakfı Başkanı ne diyor? 'Bizim orada yurdumuz yok, misafirhanemiz var' diyor.

Bir ucunda Ensar Vakfı, bir ucunda valilik, bir ucunda il milli eğitim müdürünün olduğu kaçak yurtların göz göre göre ve devlet cebinden aktarılan 25 bin lirayla işletildiği çocukların da bu kişilerin ellerine teslim edildiği bir sistemden bahsediyoruz.'

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr