Erkek arkadaşı ile birlikte 23 Şubat'ta Marmaris'e 7 günlüğüne tatile gelen Claire Wermyss, 5 yıldızlı otele yerleşti. Çift, 1 haftalık tatillerinin son günü kavga etti. Erkek arkadaşı, Claire Wermyss'i terk ederek, otelden ayrılarak İskoçya'ya döndü. Claire Wermyss, iddiaya göre aldığı alkolün etkisiyle otelde taşkınlık yaptı. Odasına ve çevreye zarar verdiği öne sürülen Claire Wermyss, otelin yetkililerince kapı dışarı edildi. Bir apart otele giderek oda kiralayan Claire Wermyss, kimsenin kendisine ulaşmaması için cep telefonunu kapattı. Bir hafta süreyle sadece, yemek ve alkollü içki almak için odadan dışarı çıktı.

Tek çocuğundan 1 hafta süreyle haber alamayan Hector Wermyss, İskoçya'dan uçakla Dalaman Havalimanı'na oradan taksiyle geçen pazar sabahı Marmaris'e geldi. 5 yıldızlı otele giden Wermyss, aldığı bilgilerle kızının taşkınlık yaptığı gerekçesiyle kapı dışarı edildiğini öğrendi. Sonrasında Şehit Nedip Cengiz Eker Polis Merkezi'ne gelen Hector Wermyss, kızının kayıp olduğunu bildirerek, başvuruda bulundu.

5 STTE BULUNDU
İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri, babadan kızının fotoğraflarını ve bilgilerini aldı. Hector Wermyss ve sivil polisler, ilçede arama yapmaya başladı. Sivil polislerin bir bölümü, kadının atıldığı otelin çevresindeki Mobese kayıtlarını incelerken, bir kısmı otellerin müşteri kayıt listelerinden kadının ismini aramaya başladı. Baba ve polisler, otelin çevresinde bulunan kafeterya ile restoranları da kontrol etti. 5 saat süren aramalar sonunda Claire Wermyss'ın Cumhuriyet Caddesi sahil şeridinde bulunan 30 odalı apart otel de konakladığı tespit edildi. Otele babayla birlikte giden polis, çalışanlarla birlikte odaya çıktı. Kapı açıldığında kızına kavuşan Hector Wermyss sarılarak ağladı. Baba ve kızı, sivil ekip otomobiliyle Şehit Nedip Cengiz Eker Polis Merkezi'ne getirildi. Aşırı alkollü olduğu gözlenen Claire Wermyss, alınan doktor raporu ve ifadesinin ardından babasına sarılarak karakoldan ayrıldı, ülkelerine dönmek üzere havalimanına hareket etti.

BUNDAN SONRA TATİL İÇİN ADRES MARMARİS
Kızının bulunduğuna sevinen Hector Wermyss, kentten ayrılmadan önce kameralarına açıklama yaptı. Türk polisinin 5 saat içinde kızını bularak kendisine teslim ettiğini söyleyen Wermys, şöyle dedi:
"Kızımdan 1 haftadır haber alamıyordum. Başına bir şey gelmiş olabilir endişesiyle Marmaris'e geldim. Kızımın kaldığı otelden kovulduğunu öğrendikten sonra bir süre çevredeki otellerde aradım, bulamayınca polise geldim. Kızımın bulunamayacağı ve başına bir durum geldiğini düşünerek umutsuzluğa kapılmıştım. Polis ve yeminli tercüman ile birlikte arama yaptık. 5 saat süren arama sonucunda kızımı sağ salim buldum. Kızımın bulunması için çaba sarf eden polis ve yeminli tercümana çok teşekkür ederim. Beni mutlu ettiler ve bundan sonra ailemle birlikte Marmaris'e tatile geleceğim."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr