Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Özgür Suriye Ordusu ile birlikte yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı sırasında terör örgütü IŞİD tarafından kaçırılan iki askerden acı haber geldi. TSK ile irtibatı kesilen Çanakkaleli Piyade Astsubay Kıvanç Kaşıkçı ile Adanalı Astsubay Muhammed Duran Keskin şehit oldu.

Suriye’de, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı Operasyonu sırasında yaralı olarak IŞİD tarafından esir alınan iki askerden Muhammed Duran Keskin’in, Adana’daki ailesine akşam saatlerinde şehit olduğu haberi verildi.

Babasını 4 yıl önce kaybeden ve kendisi gibi astsubay olan Gökçe Keskin ile geçen yıl evlenen 28 yaşındaki Muhammed Duran Keskin’in, şehit olduğu haberi oturduğu Yeşilolba Mahallesi’nde askeri yetkililer tarafından anne Elif Kesin’e söylendi. Muhammed Duran Keskin’in şehit olduğu öğrenen yakınları ve mahalle sakinleri, acılı aileye destek olmak için şehidin baba evine geldi.

ŞEHİT KAŞIKÇI'NIN ACI HABERİ AİLESİNE VERİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Fırat Kalkanı Operasyonu'nun 98'nci gününde kaybolan ve kendisinden 1,5 aydır haber alınamayan Piyade Astsubay Üstçavuş Kıvanç Kaşıkçı'nın şehit olduğu öğrenildi. Acılı haberi, Çanakkale Esenler Mahallesi Bülent Dikmener Caddesi'nde oturan ailesine Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Erten ve Çanakkale İl Emniyet Müdürü Celal Sel verdi. Haberin ardından baba ocağı derin bir sessizliğe büründü. Yoğun kar yağışına rağmen şehidin yakınları ve arkadaşları da ailenin acısına ortak olmak için eve geldi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr