IŞİD'li saldırganlar, büyükelçilik binalarının yer aldığı Gülşen bölgesindeki Holey Artisan Bakery adlı kafeye ateş açarak girdi. Kafenin üst katındaki O’Kitchen adlı restoran da saldırının hedefindeydi.

Polis şefi Benjir Ahmed, güvenlik güçlerinin kafenin etrafını sardığı sırada saldırganların bombayla karşılık verdiğini aktardı. Çatışmalar sırasında rehin alınan 20 kişi, iki polis ve altı saldırgan öldü, 13 kişi ise kurtarıldı.Örgüte yakınlığıyla bilinen Amaq Haber Ajansı, baskının IŞİD tarafından üstlenildiğini ve kafedeki 20’den fazla kişinin öldürüldüğünü duyurmuş, güvenlik yetkilileri ise ilk etapta bir polis dışında kimsenin hayatını kaybetmediğini, rehinelerin kurtarılması için operasyonun devam ettiğini bildirmişti.

Restoranın sahibi Ali Arsalan, personelin saldırganların o sırada ‘Allahu Ekber’ diye bağırdıklarını aktardıklarını anlattı.Hayatını kaybeden sivillerin tamamının yabancı olduğu, bazılarının İtalyan vatandaşı olduğu belirtildi. Ancak kurbanların isimleri ve uyrukları ise henüz açıklanmadı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr