Fırat Kalkanı çerçevesinde El Bab operasyonları sırasında El Bab Valisi Ebu Halid Ürdüni’nin öldürülmesinin ardından yeni atanan Valiye ilginç talimatlar verildiği belirtildi. Rakka Valisi, atadığı yeni El Bab Valisine, “Bu görevlendirmenin mürtetler (dinden dönenler) ve Batı’nın müttefikleri yüzünden afet altında bulunan El Bab’a hayır ve bereket getirmesini diliyoruz” derken şu talimatı da ekliyor: “Size aranızda bulunan haini bulup ondan hesap sormanız tavsiyesinde bulunuyorum. Zira son bir haftada meydana gelen büyük kayıpların sebebi odur. Ayrıca eski Vali’ye Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun, koyduğu bütün işaret ve şifreleri değiştireceğiz.”

El Bab’a yönelik TSK’nin operasyonu devam ederken 3 Şubat günü düzenlenen operasyonların ardından bölgedeki askeri kaynaklar 32 IŞİD’linin öldürüldüğünü ve bunların arasında El Bab valisinin de bulunduğunu savundu. Öldürülen valinin yerine ise vakit geçirmeksiniz yeni görevlendirme yazısını paylaşan kaynaklar yeni atamanın yapıldığını belirtti. Paylaşılan notta tarih ve isim yer almazken, “üzerinde” anlamına gelen “Ala”nın Arapça yazılışının ise hatalı olması dikkat çekti.

Mektubun tam metni:

“Yeni görevini tebrik ediyor ve bu görevlendirmenin mürtetler (dinden dönenler) ve Batı’nın müttefikleri yüzünden afet altında bulunan El Bab’a hayır ve bereket getirmesini diliyoruz. Keza yüce ve kadir olan Allah’tan kalbinizi İslam dininde sabit kılmasını ve oradaki kardeşlerimizi de bu mübarek şehirde sabit kılmasını niyaz ediyoruz. Öte yandan size aranızda bulunan haini bulup ondan hesap sormanız tavsiyesinde bulunuyorum. Zira son bir haftada meydana gelen büyük kayıpların sebebi odur. Ayrıca eski Vali’ye Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun, koyduğu bütün işaret ve şifreleri değiştireceğiz.”

35 bina vuruldu

Fırat Kalkanı’nın 166’ncı günüyle ilgili yapılan bilgilendirmede ise Hava Kuvvetleri tarafından Bab ve Bzagah bölgesinde vurulan 39 hedeften 35’inin bina olduğu duyuruldu. Açıklamada, “Hava harekâtı sonucunda, barınma maksatlı kullanılan 32 bina ve 3 karargâh binası, 1 cephanelik, 2 bombalı araç ve 1 tünel girişi imha edilmiştir” denildi. Operasyonlarla 33 IŞİD’linin etkisiz hale getirildiği duyuruldu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr