İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde üniversite öğrencileri IŞİD kaşıtı bildiri dağıttı. IŞİD yanlıları bildiri dağıtan öğrencilere saldırdı. Saldırıda bildiri dağıtan bir kadın öğrencinin darp edildiği belirtildi. Öğrencilerin karşılık vermesinin ardından IŞİD yanlıları polis ve özel güvenlik görevlileri tarafından okulun dışına çıkarıldı. Polisin okulun dışına çıkardığı IŞİD yanlılarına herhangi bir işlem yapıp yapmadığı bilinmiyor.

IŞİD, İstanbul Üniversitesi'nde terör estirdi

Saldırının ardından öğrenciler Edebiyat Fakültesi bahçesinde açıklama yaptı. Açıklamada “IŞİD çetelerini bu okulda barındırmayacağız. IŞİD, İstanbul Üniversitesi’ni tehdit etmiştir, buyursunlar gelsinler. Burada devrimci öğrenciler var” denildi. 

IŞİD İstanbul Üniversitesi'ni tehdit etmişti

IŞİD'in Kasım ayında İstanbul'a ilişkin görüntülerden biri de İstanbul Üniversitesi'ne aitti. Görselde Beyazıt Kampüsü girişinde bir IŞİD'li elinde silahla görülüyor. Reina katliamının ardından IŞİD'in yayınladığı görsellerin sosyal medyada yeniden gündem haline gelmesinin ardından İstanbul Üniversitesi açıklama yapmıştı. 

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

Değerli öğrencilerimiz; güvenliğinizi tehdit edebilecek her konu, güvenlik makamlarına bildirilmiş ve gerekli tüm önlemler alınmıştır.



Kaynak: Cumhuriyet.com.tr