Edinilen bilgilere göre Cerablus ve güneybatısında IŞİD ile ÖSO arasında şiddetli çatışmalar devam ederken, Türk savaş uçakları ile Türk topçuları da IŞİD'i vurarak ÖSO'ya destek veriyor. Sputnik'ten Hikmet Durgun'un haberine göre, sınırdan ve Cerablus içinden IŞİD mevzilerini bombalayan Türkiye, Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında bugün de Cerablus'a askeri sevkiyat yaptı. Tank ve mayın temizleme araçları gönderen Türkiye, ÖSO'ya da silah sevkiyatında bulundu.

AĞIR SİLAHLARLA SABAHA KARŞI SALDIRDILAR

Cerablus'un 20 kilometre batısındaki bölgede IŞİD ile ÖSO arasında yaşanan şiddetli çatışmalar devam ediyor. IŞİD bu sabah saat 05.00 sularında El Bab kentinden getirdiği ağır silah ve militanlarla ÖSO'ya karşı büyük bir saldırı başlatırken, saldırı sonucu IŞİD, Halep'in kuzeyinde yer alan Rai kasabasının doğusundaki Türkiye sınırında bulunan Hadabat, Salica, Karsanli ve Şeyh Yakup köyünü ÖSO'nun elinden aldı.

4 ÖSO MİLİTANI ÖLDÜ

 Öte yandan şiddetli geçen çatışmalarda ÖSO'ya bağlı Sultan Murat Tümeni komutanı Ramazan Salih ile 3 ÖSO militanı hayatını kaybederken, 13 ÖSO üyesi ise de yaralandı. Türk savaş uçakları Küllü ve Zugara köylerinin çevresinde IŞİD mevzilerini bombalarken, Türkiye Cerablus'un güneybatısındaki IŞİD mevzilerini de obüslerle yoğun bir şekilde bombalıyor. Cerablus kent merkezi ve köylerde mayın temizliği devam ederken, kontrolü bir şekilde patlatılan mayınlar Karkamış tarafından duyuluyor.

Kaynak: Sputnik

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr