Suriyeli Kürtlerin silahlı gücü YPG’nin başını çektiği ve ABD öncülüğündeki koalisyonun hava desteği verdiği Suriye Demokratik Güçleri (SDG), IŞİD’in Türkiye sınırındaki en önemli merkezlerinden biri olan Mınbıc kasabasını üç yönden kuşattı. Geçen hafta başlayan operasyonu yürüten Mınbıc Askeri Konseyi sözcüsü Şervan Derviş, bölgede çok fazla sivil olduğu için 6 kilometreye dek yaklaştıkları kasabaya girmediklerini belirtti.

Hedef kuşatmak

150’den fazla IŞİD militanının öldürüldüğü bir saldırı ardından cihatçıların aileleriyle birlikte Mınbıc’dan kaçtıklarını belirten Derviş, “Alabildikleri her şeyi alıp kaçtılar” dedi. SDG güçlerinin verdiği kayıp sayısını daha sonra açıklayacaklarını belirtti. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre ise çatışmalarda 56 IŞİD militanı ve 19 SDG savaşçısı öldü.

Halep’in kuzey kırsalı ile IŞİD’in Suriye’deki kalesi Rakka arasındaki bağlantı noktası olan Mınbıc’ın kontrol altına alınmasıyla, bölgedeki binlerce IŞİD militanı kuşatma altına alınacak.

Mınbıc’ı kurtarma operasyonu, Suriye ordusunun Rusya desteğiyle Rakka’ya yönelik başlattığı harekât ve Irak’taki Felluce operasyonuyla eşzamanlı olarak gerçekleşerek IŞİD üzerindeki baskıyı artırıyor.

Öte yandan Gözlemevi, dün Deyr ez Zor’da Rus ya da Suriye jetlerinin saldırısında 8’i çocuk 17 sivilin öldüğünü öne sürdü.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr