İzmir'in kent merkezinde trafiğin en yoğun olduğu Atatük Caddesi, Cumhuriyet Bulvarı ve Fevzibaşa Bulvarı'nın kesiştiği, Konak Pier Alışveriş Merkezi'nin önünde, DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası 3 No'lu Şube üyesi 30 işçi, Hükümet'in kıdem tazminatlarıyla ilgili düzelenmesine karşı eylem yaptı. Üçkuyular yönüne doğru akan üç şeridi, kavşak bölümünde zincir çekerek kesen işçiler, "Kıdem tazminatıma dokunma. AKP Yasanı geri çek" pankartı açtı. Aynı anda yaya köprüsü üzerinde de "Asla kiralık işçi olmayacağız. İstihdam büroları kölelik düzenidir. Kıdeme uzanan eller kırılsın. Kadro dediniz kıdemi yediniz" yazılı pankart asıldı.

Yolu kapatan sendikacı ve işçiler 'AKP yasanı al başına çal', 'Kıdeme uzanan eller kırılsın', 'Kurtuluş yok tek başına ya hep bareber ya hiçbirimiz' sloganları attı. Eylemin başlamasıyla birlikte Cumhuriyet Bulvarı ve Fevzipaşa Bulvarı'ndan sahile Atatürk Caddesi'ne trafik akışı durdu. Haraket edemeyen araçların sürücüleri kornalarına basarak tepki gösterdi. Bazı araç sürücüleri araçlarında inerek eylem yapan işçilere yolun bir kısmını açmalarını istedi. Kimi ise araçlarına hasta olduğunu belirterek yolun açılmasını talep etti. Kıdem tazminatıyla ilgili eylemi herkesin geleceği için yaptıklarını belirten işçiler ise sürücelere biraz daha sabretmelerini söyledi.

Bu arada, yolun bir kısmının açılmasını isteyen bir sürücü elektrik direğine bağlı zincirin kilidini açtı. Aynı anda sıkışan trafik içinde ambulans olduğu uyarısı üzerine sendika yöneticileri ve işçiler eylemlerine son verdi. İşçiler alkışlarla eylemi bitirdikten sonra polis olay yerine geldi. Polisin, daha sonra eylemle ilgili sendika yöneticilerinin ifadelerini aldığı öğrenildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr