Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Aslan Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra işlerin bıçak gibi kesildiğini, ancak banka faizlerinin yüzde 1'in altına düşmesi ile hareketlenme olduğunu açıkladı. Yılmaz şöyle konuştu:

15 Temmuz darbe girişimi ile sektör tamamen durdu, bir tedirginlik vardı. Şu an o durağanlık biraz olumlu şekilde değişti. Konut kredilerinin kısa vadede 0.85, uzun vadede 0.90- 0.95 bandına çekilmesi piyasaya olumlu etki yaptı. Sektörde hala bir durgunluk var ama, 15 Temmuz darbe girişimden sonraki gibi değil. Bu sektör için maalesef yeterli bir hareketlilik değil. Piyasalar tam olarak oturmadı.

'İŞ YAPTIĞIM KİŞİ FETÖCÜ ÇIKAR MI?' KORSUKU

Dernek Başkanı Yılmaz, piyasada şuanda güven problemi yaşandığını belirterek şöyle devam etti:

Piyasada mal satan ama mal varlığına el konulan iş adamları var. Özellikle taşeron firmalar büyük sıkıntı yaşıyor. 'Acaba iş yaptığımız müteahhitin böyle bir sıkıntısı var mı? Mal varlığına el koyulduğunda sıkıntı yaşar mıyız?' diye düşünüyorlar. Şu anda bir güven problemi var. Bir kişi gözaltına alınıyor ama dolaylı yönden bu kişiden alacaklı olan kişiler sıkıntı yaşayabiliyor. 'İş yaptığım kişi FETÖ'cü çıkar mı?' korkusu var. Kimse çek kabul etmiyor. Herkes nakit iş yapıyor. Bu da piyasayı sıkıntıya sokuyor.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr