Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim-Sen Marmaris Şube Başkanı Altan Kumbasar, 56'sı Marmaris'te olmak üzere Muğla genelinde 261 öğretmenin il dışına tayin edileceği yönündeki haberler üzerine basın açıklaması yapıp, gelişmeler hakkında bilgi verdi. Kumbasar, geçen 29 Aralık'taki bir günlük iş bırakma eylemine katılan Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerin konuyla ilgili savunmalarının istenmeye başlandığını belirtip, "Savunmaları yaparken bir yandan da Ankara'da görüşmelerimiz devam etti. Bakanlığa ulaşan il dışı tayin konusunda tavsiye niteliğinde bir dosyayla ilgili henüz bir işlem yapılmadığını öğrendik. Genel merkezimizdeki yetkililerin Ankara'da bakanlıkta yaptıkları görüşme sonunda, kendilerine eğitim ve öğretimin aksamaması için bu il dışı tayin tasarrufunu şimdilik uygulamayacaklarını söylediklerinin haberini aldık" dedi.

"DİSİPLİN CEZALARI GELMEYE BAŞLADI"

Kumbasar, "Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ifadesi alınan ve dosyaları sonlandıran öğretmenlerimize 1/30 oranında maaş indirimi cezaları gelmeye başladı. Şu an Marmaris'te 5 öğretmene bu cezalar tebliğ edildi. Ayrıca Muğla'da dosyaları bakanlığa önceden ulaşan ve işleme alınan 2 öğretmenimize de il dışı tayinleri tebliğ edildi" dedi.

"BU CEZALAR KANUNSUZ"

Kumbasar, Anayasa, uluslararası sözleşmeler ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nce alınan kararlar olduğunu belirtip, "Kanunen, sendikasının aldığı karara uyan bir öğretmene ceza verilemez. Bu Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO) sözleşmesinde de yazılıdır, anayasal bir haktır ayrıca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin de kararı bu yöndedir. Bu bakanlığın kendi yazışmalarına da ters bir durum. O zaman neden bu İLO sözleşmelerini imzaladınız? Biz öğretmenler olarak bu sözleşmelere ve kararlara uyarak, sendikamızın aldığı bir kararı uyguladık. Sendikanın aldığı karar yanlışsa bu yanlışı sendikaya sorun, öğretmenlere değil. Gelen bütün cezalara önce itiraz edeceğiz sonrasında da kanuni haklarımızı kullanıp gerekli davaları açacağız" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr