İş Bankası, Yeni Şafak gazetesinde Can Cündar’a bankacılık mevzuatına aykırı şekilde kredi sağladıkları yönünde çıkan haberlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

İş Bankası tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bu tür gerçekdışı, kamuoyunu yanıltıcı haber, iddia ve yorumlara itibar edilmemesini, söz konusu yayın kuruluşları hakkında bankamızca hukuki süreç başlatılacağını kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız” denildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “01.04.2016 tarihli Yeni Şafak Gazetesi’nde yayınlanmış olan ‘Milyonluk Kıyak’ başlıklı haberde, bankamızca Can Dündar’a bankacılık mevzuatına aykırılık oluşturacak ve menfaat sağlayacak şekilde faizsiz kredi verildiği hakkında gerçekdışı ve kamuoyu nezdinde olumsuz algı yaratmak üzere yönlendirici ifadelere yer verilmiş, söz konusu yalan haber çeşitli internet sitelerince de alıntılanmıştır. Bankamızda tüm krediler, yasal mevzuata ve kredilendirme prensiplerine uygun bir biçimde, kredi riski/teminat dengesi gözetilmek ve müşterinin tüm gelirleri ile geri ödeme kaynakları ve bankamız için faiz dahil diğer gelir yaratıcı unsurlar dikkate alınmak suretiyle tahsis edilmekte olup, portföyümüzde bu ilkelere uygun olmayan biçimde tahsis edilmiş herhangi bir kredi bulunmamaktadır. Türkiye İş Bankası faaliyetlerini hukuka, Bankacılık Kanunu’na ve her türlü yasal mevzuata uygun şekilde sürdüregelen köklü bir kurumdur.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr