Özel Irmak Okulları, Çanakkale Zaferi’nin 101.yılını tamamlaması sebebi ile 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi anma etkinliği kapsamında; Turgut Özakman’nın eserlerinden derlediği, Nazım Hikmet’in şiirleri ile zenginleştirdiği ÇANAKKALE GEÇİLMEZ adlı tiyatro oyununu sahneledi.
 
TSK Mehmetçik Vakfı İstanbul Anadolu Yakası Temsilcisi Emekli Albay Mehmet Keskin, TSK Mehmetçik Vakfı Bağış İşleri Uzmanı Tarkan İşel ile Kadıköy Belediye Başkanı Yardımcısı Mustafa Çetinkaya’nın konuk olduğu gecede Özel Irmak Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Arıoğlu ve eşi Ersin Arıoğlu, aile üyeleri, Başkan Vekili Erdem Bektaş, Köksal Anadol başta olmak üzere Yönetim Kurulu Üyeleri, Kurum Koordinatörü Nazan Fettahoğlu, Ortaokul-Lise Müdürü Metin Yoleri ile birlikte öğrenci velileri unutulmaz anlar yaşadı.
 
Irmak Okulları öğretmen, öğrenci ve çalışanlarının katıldığı tiyatro oyunu, 36 kişilik kalabalık bir kadro ile iki ay boyunca süren yoğun bir çalışma programıyla muhteşem bir performansa dönüştü. Bir saat süren tek perdelik oyunda Kurtuluş Savaşı ve Kuvay-ı Milliye hareketine vurgu yapıldı, Çanakkale mücadelesinin Türk kurtuluş destanın mayası ve arifesi olduğu düşüncesi öne çıkarıldı. Milli mücadele yıllarında cephedeki Mehmetçiğin haklı savunması ile birlikte, cephe gerisindeki Kuvay-ı Milliye kadınlarının çabaları sahneye taşındı. Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün kişiliği ve uyguladığı stratejilerle savaşın kaderini nasıl değiştirdiği anlatıldı.
     
Mehmetçik Vakfı yararına oynanan Çanakkale Geçilmez adlı oyundan elde edilen tüm gelir, Mehmetçik Vakfı’na bağışlandı.
 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr