Irak Başbakanı Haydar İbadi, Musul'u IŞİD'den kurtarma harekatının başladığını açıkladı.   Askeri üniforma giyen ve ortak operasyonlar komutanlığı binasında komutanların arasında oturan Irak Başbakanı Haydar İbadi, resmi devlet televizyonu El Irakiye'de yaptığı açıklamada "Ey aziz Irak halkı, ey sevgili Ninova oğulları, zafer çanları çalmaya başladı, Musul'u kurtarma operasyonu başladı, bugün bu kahramanca operasyonların başladığını duyuruyorum" şeklinde hitap etti. 

"Sizi IŞİD teröründen kurtaracağız, inşallah yakında Musul topraklarında görüşeceğiz ve kurtuluşunuzun zaferini beraber kutlayacağız. Yeniden tüm dini ve etnik gruplar bir arada sevgi içinde, omuz omuza ve işbirliğiyle yaşamaya başlayalım" çağrısında bulunan Başbakan İbadi, "IŞİD'e işlediği suçların cezasını verelim ve bu güzel ilin yeniden yapılmasına başlayalım. Bu gözü dönmüş çetenin tahrip ettiklerini yeniden inşa ederek Musul ve çevresine istikrarı geri getireceğiz. Çok yakında aranızda olacağız ve Irak bayrağını Musul'un içinde, her köyünde ve köşesinde beraber dalgalandıracağız" dedi.


"SİZİ TERÖRDEN KURTARMAYA GELİYORUZ"


"Ne Musul'da, ne de Irak'ın başka bir yerinde IŞİD kalmayacaktır. Sizi IŞİD terörünün belasından kurtarmaya geldik" diyen İbadi, "Onların (DAEŞ'in) daha önce Felluce, Ramadi, Tikrit, Beyci ve tüm Irak illerinde olduğu gibi Musul operasyonlarını engellemek girişimleri de başarısız oldu. Biz bugün size verdiğimiz sözümüzü tuttuk ve sizi terörden kurtarmaya geliyoruz. Operasyonları komuta eden kuvvetler şanlı Irak ordusu ile federal polis güçleri olacaktır. Musul'a ilk giriş yapan bu kuvvet olacaktır, başkası olmayacaktır. Onlar sizdendir, siz de onlardansınız. Sizi korumak ve kurtarmak istiyorlar. Ey kahraman Ninova halkı sizin kurtuluşunuz için emniyet güçleriyle işbirliği içinde olmaya davet ediyorum, Geyyara ve Şirgat halkını işbirliği sayesinde en az zayiat vererek kurtardık" ifadelerini kullandı.

Musul operasyonu başladı... Irak Başbakanı İbadi: Düşmanı sürpriz bekliyor

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr