Son aylarda söylentileri doruğa çıkan iPhone 5se çıkış tarihi ile ilgili yeniden gündemimize konuk oluyor. Ayrıca model için yeni bir görsel daha basına sızdırıldı. iPhone 5se ne zaman duyurulacak?


iPhone 5se çıkış tarihi ne oldu?
Uzun bir süredir iPhone 5se modelinin Apple Watch 2 ve iPad Air 3 modeliyle birlikte duyurulacağı söyleniyordu. Bu iddiada bir değişiklik yok. Ancak verilen tarih değişti. Son üç aydır 15 Mart olarak iddia edilen tarihin 22 Mart’a ertelendiği söyleniyor. Yani iPhone 5se çıkış tarihi 22 Mart 2016 olabilir.
Haberin kaynağı Güney Kore’de yayın yapan bir internet sitesi. Henüz Apple tarafından yapılan resmi bir duyuru veya basın davetiyesi bulunmuyor. WWDC öncesi yani Haziran ayından önce böyle bir etkinliğin düzenlemesi ilgi çekici olacaktır. Yeni cihazların WWDC’de duyurulması ise şimdilik söz konusu değil. Yani Apple’dan Haziran ayı öncesinde kesinlikle bir lansman bekleniyor.
iPhone 5se modelinin 450 Dolardan satışa çıkması ve 16 GB baz depolama alanıyla gelmesi bekleniyor. Telefon hakkında basına yansıyan yeni tasarım şablonunu ise aşağıda bulabilirsiniz. Bu görsel ise Twitter’da sızıntıların popüler ismi @OnLeaks tarafından paylaşıldı.

Samsung Gear 360 ön inceleme

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr