FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır'ın yönettiği UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Borussia Dortmund, evinde Tottenham'ı 3 - 0 mağlup etti. Maça Çakır'ın verdiği bir kararlar damga vururken, Almanlar ve İngilizler çileden çıktı.

NANI'Yİ HATIRLATTILAR
2013 yılında Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Manchester United-Real Madrid maçında Nani'ye kırmızı kart gösteren Çakır, Tottenham-Dortmund maçında aynı faulü yapan Tom Carroll'a sarı kart vermekle yetindi.
Ceza alanı dışında rakibine kontrolsüzce bir tekme savuran Carroll'un bu hareketine sarı kart gösteren Çakır daha önce hemen hemen aynı hamle de bulunan Nani'ye ise doğrudan kırmızı kart vermişti.

ÇOK SERT ELEŞTİRİLER YAPILDI
Cüneyt Çakır'ın bu kararının ardından sosyal medyada özellikle Manchester United taraftarlarından büyük tepki geldi. Arsenal-Barcelona maçını da yöneden ve yine İngilizlerden tepki çeken Cüneyt Çakır hakkında Twitter'dan da sert yorumlar yapıldı. Yorumların birinde kullanılan, "Tom Caroll'ın tekmesine sevgilerle... Nani'yi atan hakemle bu adam aynı kişi!" ifadesi büyük dikkat çekti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr