Milli Eğitim Bakanlığı imam hatip liselerine hazırlık sınıfı açma hazırlığı yapıyor. Tüm Anadolu imam hatip liselerinde başlatılacak olan hazırlık sınıfı uygulamasının 2017-2018 öğretim yılında hayata geçirilmesi planlanıyor. Bu okullarda ya 4 yıllık eğitimin bir yılı İngilizce hazırlık olarak verilecek ya da eğitim yılı 5’e çıkarılacak.

Anadolu liselerinde de açılsın

Hazırlık sınıfı uygulamasının, 2006 yılına kadar sadece Galatasaray, İstanbul Erkek ve Kadıköy Anadolu liselerinde olduğunu, aynı yıl Kabataş, Vefa ve Cağaloğlu Anadolu liselerine de hazırlık sınıfı konulduğunu hatırlatan Türk Eğitim Vakıfları Dayanışma konseyi (TEVDAK) Genel Sekreteri Dr. Sakin Öner, “Daha sonra Ankara Atatürk, İzmir Dr. Cihat Kora, Balıkesir Sırrı Yırcalı ve Hüseyin Avni Sözen Anadolu Liselerinde de hazırlık sınıfı açıldı. Bakanlık daha sonra başvuran hiçbir okulda hazırlık sınıfı açmadı ve ortaöğretim genel müdürü ‘10 okulda dondurduk, başka okulda hazırlık sınıfı açmayacağız’ dedi. Eğer şimdi Anadolu imam hatip liselerine hazırlık sınıfı açılacaksa ve bu sınıflar yabancı dil eğitimi için gerekliyse, her türdeki Anadolu liselerine de hazırlık sınıfı açılsın. Eğer bu yapılmazsa imam hatip liselerine pozitif ayrımcılık yapılmış olur” dedi.

Paralel nesil geliyor

Bir eğitimci başta okul müdürlükleri olmak üzere devletin tüm kurumlarının yönetimine imam hatip lisesi mezunlarının getirilmek istendiğini ancak, bu okulları bitirenlerin yabancı dile hâkim olmamalarının sorun yarattığını belirterek, “Hem bu okulları daha çekici hale getirmek ve zeki çocukların bu okulları tercih etmesini sağlamak hem de yönetici pozisyonuna gelen kişilerin iyi yabancı dil bilmesini istiyorlar. Bu okullara büyük yatırım yapılıyor, bu okullardan yetişenlerle ‘paralel nesil’ geliyor” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr