Çocukların bayramı 23 Nisan, AKP tarafından neredeyse yasaklanırken, okullarda da “Andımız”ın yerini “salavat” alıyor. Edremit'teki Karagöz İlköğretim Okulu'nda öğrencilerin, ses düzeni eşliğinnde “salavat-ı şerif” söyletilerek okula alındığı görüntüler ortaya çıktı. Görüntüleri çeken CHP Edremit İlçe Kadın Kolları Sekreteri Gülbahar Bilgç, “23 Nisan'ı daracık alanlara sıkıştırmaya çalışırlarken, dini içerikleri alanlara çıkarıyorlarsa elbette tepkimizi göstereceğiz. Ben çocuklarımızın geleceğini düşünüyorum” dedi.

AKTROLLER DEVREDE

Bilgiç'in çektiği, Edremit Karagöz İlköğretim Okulu bahçesindeki videoda, okul bahçesine ses sistemi kurulduğu ve öğrencilerin verilen komutlara uyarak toplu olarak salavat getirdiği görülüyor. Sosyal medyada yayınladığı video büyük paylaşım rakamlarına ulaşınca Bilgiç, AKtrollerin hedefi haline gelmiş. Bilgiç, olayı şöyle aktardı:
“Olaya Edremit Belediyesi'nin dördüncü katındayken şahit oldum. Önce algıyamadığımız sesler duyduk, sonra 23 Nisan çalışması diye düşündük. Ancak anons sisteminden ilahi sesleri duyunca telefonumu elime alarak video çekimi yaptım. Ses sistemi kurulmuştu. Oradan yayılan sese öğrencilerin eşlik etmesi isteniyordu. Önce öğretmenleri başladı, ardından öğrenciler söylemeye başladı. Hepsi çok net söylüyordu. Önceden ezberletildiği anlaşılıyordu. Videoyu sosyal medyada paylaştıktan sonra AKtroller devreye girdi. Toplu bir şekilde saldırılara başladılar. Tehditler savurdular, belden aşağı küfürler ettiler. Hala devam ediyorlar. Bunlara ilişkin şu anda herhangi bir işlem yapmayacağım, ama haklarım saklı.”

Olayın 23 Nisan haftasında yaşanmasına ayrıca üzüldüğünü belirten Bilgiç, “23 Nisan'ı 10 metrekarelik alanlara sokarken, Kutlu Doğum Haftası'nı meydanlara çıkarmaya çalışıyorsan tepkimi gösteririm. Benim en çok üzüldüğüm nokta çocuklarımızın geleceği” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr