Antalya’nın Kepez İlçesi’nde Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı olarak hizmet veren İsmail İltemir İlkokulu’ndaki bazı öğretmenlerin öğrencilere çizgi film yasağı koyduğu iddiası veliler arasında tartışma yarattı. İddia, okulda düzenlenen veli toplantısı sonrası gündeme geldi. Bazı veliler, öğretmenlerden peri hikâyelerinin anlatıldığı Winx Club isimli çizgi filminin çocuklara izletilmemesi yönünde uyarı aldıklarını belirterek şöyle dedi:

“Veli toplantısında birçok konu konuşuldu ancak konu televizyon izleme saatlerine geldiğinde öğretmenimiz Winx Club isimli çizgi filimde İslam dinine aykırı hikayeler ve olaylar anlatıldığını, çizgi filmdeki karakterlerin giyim tarzının da toplumun ahlak yapısına uymadığını belirtti.”

KORKU UYARISI

Bu uyarıyı olumlu olarak karşılayan ve öğretmenimizi haklı bulanlar oldu. Ancak konunun dini bir ortama taşınmasından rahatsız olanlar da oldu. Aynı toplantıda Scooby Doo isimli çizgi filimi de tartıştık. Oradaki korku karakterlerinin çocuklarımızı olumsuz yönde etkileyebileceği söylendi. Biz de buna katıldık.”

‘İŞGÜZARLIK YAPMIŞLAR’

Salim Uzun imzasıyla Hürriyet'te yayınlanan habere göre; çizgi film tartışmasını münferit bir olay olarak düşünmek istediklerini kaydeden Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Balık, “Biz bunu işgüzarlık olarak nitelendiriyoruz. Türkiye’de bu tür programları değerlendiren kurumlar var. Her öğretmen kendine göre yorumlama yapıp çeşitli yasaklar koymaya çalışırsa bu doğru olmaz” diye konuştu.

‘KONUYU ARAŞTIRACAĞIZ’

Çizgi film uyarısı ile ilgili kendilerine ulaşan bir şikâyet olmadığını kaydeden İsmail İltemir İlkokulu Müdür Yardımcısı Güler Perçin, “Sizin anlattığınız karşıdakinin anladığı kadardır. Bazı görüşmelerde velilerin farklı şekilde algılarla geri döndüklerini de biliyoruz. Bu nedenle ben size dedim asılsız olmayabilir ya da kim ulaştırdı, ne niyetle ulaştırdı bilmiyorum ancak biz bunu geniş kapsamlı olarak araştıracağız” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr