İl Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinlikte Mithatpaşa İlkokulu 3 ve 4'üncü sınıf öğrencileri Merkez Yeni Camii'ne götürüldü. Zonguldak Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Yardımcısı Mustafa Kömü ile Din Hizmetleri Uzmanı Mustafa Havyar, camide çocuklara, "Kitabımızın ve Peygamberimizin adı nedir?, "Kuran-ı Kerim'in ilk emri nedir?", "Günde kaç defa namaz kılınıyor?" gibi dini sorular sordu. Öğrenciler, bildikleri sorulara hep bir ağızdan cevap verdi. Daha sonra talep üzerine 2 öğrenci ezan okudu. Ardından kız öğrenciler balkonda, erkek öğrenciler cemaatle birlikte öğle namazını kıldı. Şube Müdürü Mustafa Kömü’nün kıldırdığı namazın ardından Kuran-ı Kerim ve ilahı okundu. Etkinliğin sonunda öğrencilere bisküvi ve ayran ikram edildi.

Mustafa Kömü, 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' kapsamında bu sene 'Cami ve Kitap' temasının işleneceğini söyleyerek şöyle dedi:

'CEMTİMİZ ÖTEDEN BERİ ÇOCUKLARLA SIKINTI YAŞIYORDU'

"Amacımız, çocuklara camiyi sevdirmek. Cemaatle çocuğun kaynaşmasını sağlamaktır. Çocuk camiye geldiği zaman cemaatimiz öteden beri bir sıkıntı yaşatıyordu bize ama son yıllarda artık bu yok. Çocuğun namaz kılma esnasında, camiye girme esnasındaki hareketlerine kızabiliyorlardı, bağırabiliyorlardı. Şimdi bunu kaynaştırma yöntemiyle aşıyoruz. Hem cemaatle kaynaştırıyoruz, hem camiyle tanıştırıyoruz, hem caminin içindeki bölümleri onlara tanıtıyoruz, hem de 'Bakın ey çocuklar; biz Diyanet İşleri Başkanlığıyız. Biz sizin yanınızdayız. Doğduğunuzda kulağınıza ezan okuyan biziz' diyoruz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr