banner285
24 Mayıs 2016 Salı 05:40
İlkokul kitabı: Zürafa ve baykuş helaldir

Sendika kitabın finansörünün Sakarya Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü olduğunu açıkladı. Kitabın, “İtikat, İbadet, Mukaddes Görevlerimiz, İslam’da Helal ve Haram Olan Şeyler, Siyer” gibi konular yer alıyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine dağıtılan kitabın “helal ve haram olan şeyler” bölümünde şu ifadeler yer aldı:

Hanefi mezhebine göre

Zürafa ve baykuş etinin helal olduğu; akbaba, yarasa ve kuzgun gibi hayvanların etlerinin ise yaradılışları kötü olduğu için haram olduğu anlatıldı. “Midyeler, istiridyeleyer, istakozlar” Hanefi mezhebine göre “yaradılışı itibarıyla tiksindirici” olarak tanımlanıp “haram” sayıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr
Son Güncelleme: 24.05.2016 05:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.