16 Nisan referandumunun ardından CHP’nin teşekkür amacıyla gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında bugün CHP lideri Kılıçdaroğlu, HDP Genel Merkezi’ni ziyaret edecek.

HDP tarafından 16 Nisan sonrası toplumun evet cephesi ya da hayır cephesi olarak ikiye ayrılmasının yanlış olduğu; 16 Nisan sonrası demokrasi ve barış cephesinin oluşturulması gerektiği dile getirilecek. 2019 ya da olası bir erken seçimde ittifak yerine, belirlenecek bir ilkeler etrafında bir araya gelinmesinin önemli olduğu mesajı verilecek.

Kılıçdaroğlu’yla görüşecek HDP heyeti içinde HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, TBMM İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder, HDP Sözcüsü Osman Baydemir ve HDP MYK üyesi Fatma Kurtulan yer alacak. Kılıçdaroğlu ilk kez HDP Genel Merkezi’ni ziyaret etmiş olacak.

CHP ile HDP arasında genel başkan düzeyinde gerçekleşen son görüşme 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra TBMM’de gerçekleşmişti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyareti HDP içinde memnuniyetle karşılanırken ana muhalefet partisinin ziyaretinin önemli olduğu ifade ediliyor.

Eleştiriler var

Edinilen bilgiye göre, ziyarette HDP heyetinin özellikle dokunulmazlığın kaldırılmasını düzenleyen anayasa değişikliğinde CHP’nin evet yönünde oy vermesini eleştireceği belirtiliyor. HDP heyetinin milletvekillerinin aylardır tutuklanmasına neden olan düzenlemeye destek verilmesinin yanlış bir politika olduğu görüşünü ileteceği dile getiriliyor.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da aralarında yer aldığı milletvekillerinin tutuklanması konusunda CHP’nin yeteri kadar tepki göstermediği, sessiz kaldığı yönünde de eleştireler yapılması bekleniyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr