Sergide Theo Angelopoulos’un son filmlerinin ve özellikle bitiremediği Diğer Deniz filminin sahne arkası/backstage görüntüleri var. Fotoğraf koleksiyonu, Topos Books yayınevi tarafından yayınlanmış Sonsuzluğun Bakışı kitabında yer alıyor. Sergi, 7 Nisan'a dek sürecek.

İlias Bourgiotis, sergiyle ilgili olarak "1980’lerin sonunda, Yunanistan anakarasındaki fotoğraf çekme yolculuğuma başladığımda, Theo Angelopoulos’un çalışmalarından çok etkilenmiştim. Aynı zamanda, film yapım tekniği, uzun çekimleri, fotoğrafları, filmlerinin müziği de beni etkilemişti. İlk albüm’üm Görülmemiş Yunanistan o zaman diliminde yapmıştım. O zamandan beri, Angelopoulos’un çekimlerine katılmak ve sahne arkası çekimlerini yapmayı arzulamışımdır. Kameranın arkasında o kadar çok şey olur, herşey ve herkes belirli bir çekimin hazırlıklarının peşinden koşarken, olan biteni kendi perspektif ve merceğimden yakalamak ilgimi çok çekiyordu. Onun son üç filmini hiç unutmayacağım.

Kerkini Gölü’nde ilk buluştuğumuz tanışmamızda bana sahne arkası çekimlerle neden bu kadar ilgilendiğimi sorduğunda kendisine ilk albüm’üm Görülmemiş Yunanistan göstermiştim. Kendisi, albümün sayfalarına göz attıktan sonra bana bakıp gülümsemiş ve işine devam etmişti…Onun bu son portresini, bitirememiş olduğu filmi Diğer Deniz’i çektiği Keratsini’de, kâbus gibi geçen o akşamüstü çekmiştim" dedi.

 

İliyas Bourgiotis

Atina doğumlu İlias Bourgiotis, Yunanistan’daki çeşitli gazete ve dergiler için serbest fotoğrafçılık yapıyor. Eserlerini çeşitli gruplar bünyesinde veya tek kişilik formatta, müzelerde, galerilerde ve Yunanistan, ABD, İtalya, Fransa, Belçika, Finlandiya, İsviçre, Danimarka, Slovakya, Hırvatistan, ve İspanya’daki fotoğraf festivallerinde sergilemiştir. Fotoğraflarından bir seçki Makedonya Modern Sanat Müzesi ve Selânik Fotoğraf Müzesi’nin kalıcı koleksiyonlarında yer almaktadır. (www.iliasbourgiotis.com)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr