Darbe girişiminde yaşamını yitirenler İstanbul Fatih Cami'sinde gerçekleşen törenle son yolculuğuna uğurlanıyor. Cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da yer alıyor.

Cenaze töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan operasyonların devam edeceği sinyalini vererek, "Temizlik devam edecek" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Çok anlamlı bir cenaze töreninde sizinle birlikteyiz. Kurucusu olduğum partimin kurucuları arasında olan değerli hocamız Nevzat Yalçıntaş'ı hakka uğruluyoruz. Bunun yanında yine 15 Temmuz şehitlerimiz varç Bu şehitlerimizi de peygamberlik makamı sonrasındaki en yüce makama uğurluyoruz. Ülkemizin birliğine berbaerliğine kardeşliğine tahammül edemeyenlerin üst akıllarından aldıkları devletimizi ele geçirme girişimi 15 Temmuz'da silahlı eyleme dönüşmüştür.

Yaptığımız çağrıya tüm vatandaşlarımızın icabet etmesi meydadnları gümbür gümbür doldurması, sonra da onların tankı topu varsa bizim de imanımız var diyerek sokağa çıktılar. Bu genç kardeşlerimizin tank paletlerinin altına yatması bir imanın işaretidir. Şu an itibariyla şehitlerimiz var.

Dün de ifade ettim, halkın talebi bir kenrara konulamaz. Bu hak anayasal olarak gerekli olan mercilerde değerlendirilmesi yapılır.

Bu zamana kadar bin düşündük bir karar verdik. Aynı şekilde bizler gayet olumlu bir şekilde bu adımı atacağız. Bizler intikamcı değiliz. Bu bakımdan sloganik değil attığımız her adımı düşünerek atacağız.


"TEKER TEKER TEMİZLENECEK"

Bu ülkede bildiğiniz gibi yasama faliyeti var. Yargıyı ele geçiren bu örgüt teker teker dökülüyor. Devletin tüm kurumlarında bu virüsler teker teker temizlenecek. Bu virüs kanser gibi bu devletin tüm vücudunu sardı. Metestas yaptı. Bu olayla her olanda hayır vardır kelamı icabınca şu anda çok farklı bir noktaya geldik. İnlerine gireceğiz dedik şimdi tam manasıyla inlerine girdik.

AMERİKA'DAN FETULLAH GÜLEN İÇİN İADE TALEBİ

Amerika'dan yazılı olarak iade isteyeceğiz. Size defalarca söyledim, bu teröristler Fethullahçı Terör Örgütü'nün temsilcileridir. Şu anda musalla taşında bulunan kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum.

Gevşeme yok, bu hafta çok önemlidir.Meydanlardan ayrılmayacağız. Bu iş 12 saatlik bir operasyon değildir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr