Eşi ile birlikte Silivri'de yaşayan 82 yaşındaki ev hanımı Cemile Esentürk'ü ev telefonundan arayan dolandırıcılar, "Kimlik bilgileriniz bir terör örgütü tarafından kullanılıyor. Banka hesaplarınızı ele geçirdiler. Operasyon yapacağız" gibi bahaneler öne sürerek tuzağa düşürdü. Esentürk, tele-dolandırıcılara 170 bin lira kaptırdı. Dolandırıldığını fark edince de Silivri'de karakola giderek şikayetçi oldu.

Dolandırıcılar iki gün sonra Esentürk'ü ev telefonundan tekrar aradı. Kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, "Sizi dolandıran kişileri yakalayarak gözaltına aldık. Paralarınızı bulduk. Şahısları teşhis etmeniz gerekiyor" dedi.

Tele-dolandırıcı, Esentürk'e hemen kimliğini ve banka cüzdanlarını alarak evden çıkmasını söyledi. Yaşlı kadın randevu yeri olan bankanın önüne geldi ama dolandırıcıyı arayarak "Resmi polis aracıyla gelin. Yoksa size inanmam" dedi.

Polis olduğunu tekrar eden telefon dolandırıcısı yaşlı kadına "Gerçek polisiz. Dolandıranlara inandın. Bize mi inanmıyorsun" dedi. Telefon dolandırıcısı, Esentürk'e "Bankadaki 45 bin lirayı çek, başka bankaya yatır yoksa paraları kullanamazsın" dedi. Esentürk de bankadan çektiği 45 bin lirayı, yanına gelen ve sivil polis olduğunu söyleyen telefon dolandırıcısına elden teslim etti. Cemile Esentürk'ün paraları verdiği yerde bir müddet beklemesini söyleyen dolandırıcı kaçtı.

Esentürk bankanın önünde bir süre bekledikten sonra Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek durumu polislere anlattı. İkinci kez dolandırıldığını anladı ve yine şikayetçi oldu. İstanbul polisi ikinci defa soruşturma açarak Esentürk'ün iki seferde 215 bin lira kaptırdığı telefon dolandırıcılarının peşine düştü.

(Sabah)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr