OHAL kapsamında yayınlanan son Kanun Hükmünde Kararname ile binlerce memur dün akşam görevlerinden alındı. Görevlerinden alınan isimler arasında çok sayıda akademisyen de bulunuyor. 'FETÖ ile mücadele' denilerek başlayan operasyonların demokrat isimlerin ve akademisyenlerin ihracıyla devam etmesi, sosyal medyada eleştiri konusu oldu. Akademisyenlerin ihracına AKP medyasının mensuplarından da sert tepki geldi.

YUSUF KAPLAN: REFERANDUM DARBESİ BU... ERDOĞAN'IN ALTI OYULUYOR

Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, Twitter'daki hesabından dün akşam yayınlanan KHK ile gerçekleşen ihraçları eleştirdi. "Şimdi tepem attı! FETÖ'yle ilgisi olmayan tertemiz insanlar ihraç ediliyor. Olmaz! Kim yapıyor bu temizliği" ifadelerini kullanan Yusuf Kaplan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın altının oyulduğunu belirterek bunun "referandum darbesi" olduğunu ve müdahale edilmesi gerektiğini savundu. Kaplan, ihraçların "3 FETÖ'cünün dilekçesiyle" başladığını da söyledi.

CEM KÜÇÜK: BU İŞİN İÇİNDE BİR İŞ VAR

İhraçlara tepki gösteren isimler arasında daha önce gazetecileri, akademisyenleri hedef gösterip tehdit eden Cem Küçük de bulunuyor. Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Cem Küçük, "Üniversiteden atılanların listesini inceledim. Çok sayıda haksızlık var. Bu işin içinde bir iş var" diye yazdı.

YILDIRAY OĞUR: ÜNİVERSİTEDEN ATILMALARI HAKSIZLIK

AKP hükümetine yakın isimlerden Yıldıray Oğur da tepkisini dile getiren isimler arasında... Twitter hesabı üzerinden, "Bir bildiriyi imzaladıkları için yıllrını akademiye vermiş İbrahim Kaboğlu, Yüksel Taşkın gibi hocaların üniversiteden atılması haksızlıktır" açıklamasını yapan Yıldıray Oğur, kendisine gelen "Bir bildiri derken? İçeriğinden haberin var değil mi" yanıtına şu cevabı verdi:

- Var. O bildiriye karşı yazılar yazdım. Ama bir imza insanların yıllardır emek verdikleri üniversitelerinden atılmalarına gerekçe olamaz.

- Haksız bi bildiri devlete hiçbir şey yapmaz ama adaletsizlik yapar. Adalet devletin ziynetidir, devlete adalet yakışır...

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr