İHH (İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı) geçtiğimiz günlerde Türkiye ile İsrail arasında varılan anlaşmaya tepki götererek "İsrail'le örtünen çıplak kalır" açıklamasında bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İHH'nin açıklamalarının ardından "Türkiye’den böyle bir insani yardımı götürmek için günün başbakanına mı sordunuz? Biz zaten yardımı yaptık, yapıyoruz. Bunları da yaparken, gövde gösterisi olsun diye mi yapıyoruz?" demişti.

Erdoğan'ın uyıllarca savunduğu dernek için bu ifadeleri kullanmasının yankıları sürüyor. İHH'den bugün konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. "İsrail'le örtünen çıplak kalır" ifadelerinin Erdoğan için kullanılmadığı belirtilen İHH açıklaması şöyle:

İsrail'le anlaşma konusunda vakfımızın çekincelerini ifade etmiştik. Özeti "İsrail'e güvenilmeyeceği" olan açıklama bazı çevreler tarafından kasten yanlşış taraflara çekilmiştir.

Çekincelerimizi korumakla birlikte kamuoyunda yanlış anlaşılmalar olduğunu görmekteyiz.

Açıklamanın sonunda "İsrail'le örtünen çıplak kalır" atasözünün yanlış taraflara çekilerek kullanıldığını gördük.

Bu söz asla sayın Cumhurbaşkanımız kastedilerek söylenmemiştir. Bunu kasten öyleymiş gibi göstermek kötü niyet izahıdır, bundan beriyiz.

Bu sözden dolayı oluşan algı ve yanlış anlaşılmadan dolayı özür diliyoruz.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr