AKP iktidarıyla peş peşe krizler yaşayan Doğan Medya Grubu'nun amiral gemisi Hürriyet'te yönetim değişikliği konuşuluyor. Sedat Ergin'in, yaklaşık 2,5 yıl önce, Ağustos 2014'te getirildiği Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği görevinden ayrıldığı, resmi açıklamanın hazırlandığı belirtiliyor. Aylardır konuşulan sürecin, Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın Genelkurmay Başkanlığı'nda eleştirilere karşı verilen yedi cevabı içeren "Karargâh rahatsız" başlıklı kulis haberi üzerine hükümetin sert tepkisi ve hemen ardından başlatılan "cunta" soruşturmasıyla hızlandığı belirtiliyor.

Kulislerde Sedat Ergin'in yerine getirileceği iddia edilen Hürriyet yazarlarından eski Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila'ya herhangi bir görev teklifi yapılmadığı dile getiriliyor.

Gazeteciler.com'da "Hürriyet'in zirvesinde deprem" başlığıyla yayımlanan ve Ergin'in yerine Fikret Bila'nın getirileceği, değişimin perşembe günü yapılacağı iddiasını içeren haber Doğan Grubu'nca yalanlanmadı.

SEBEP KARARGAH RAHATSIZ MANŞETİ Mİ?

Doğan Medya kulislerinden alınan bilgilere göre, Sedat Ergin'in görevden alınmasının "Karargah Rahatsız" manşetiyle doğrudan bir ilgisinin olmadığı, bu manşet in süreci hızlandırdığı söyleniyor.

Birbuçuk ay öncesinden bu değişikliğin haberini veren Gazeteciler.com yazarı Nuran Yıldız'a göre değişim Sedat Ergin ile sınırlı kalmayacak. Mehmet Yakup Yılmaz'ın da gönderilecekler listesinde olduğu söyleniyor.

Hürriyet Gazetesi cumartesi günü Hande Fırat imzasıyla attığı Karargah Rahatsız manşetiyle gündem yaratmıştı. Manşete Başbakan Binali Yıldırım sert tepki gösterirken bugün de soruşturma başlatıldı.

Robert Kolej mezunu olan Sedat Ergin Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdikten sonra gazeteciliğe başladı. 12 yıl boyunca Hürriyet Gazetesi'nin Ankara temsilcisi olarak görev yapan Sedat Ergin, 2005 tarihinde Milliyet Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendi. 2009 yılında Hürriyet Gazetesi'ne dönen Sedat Ergin, 25 Ağustos 2014 tarihinde gazetenin genel yayın yönetmeni oldu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr