Darbe girişimi sırasında şehit olan özel hârekatçılar için “52 özel harekâtçı” kömür oldu” diyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in adı RTÜK raporundan ayıklandı. cumhuriyet.com.tr yayın yönetmeni Oğuz Güven ise Savcı Mustafa Alper’in yaşamını yitirdiği kazanın ardından atılan tweet nedeniyle 30 gün tutuklu kaldı. Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz, bugünkü köşe yazısında bu durumu "Adamına göre adalet" başlığıyla ele aldı. "Adalet terazisi, bir kez daha görüyoruz ki adamına göre tartıyor" diyen Yılmaz'ın yazısı şöyle: 

ADAMINA GÖRE ADALET

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, darbe girişimi sırasında jetlerin bombardımanıyla şehit olan özel harekâtçılar için “52 özel harekâtçı kömür oldu” demiş.

Beyaz TV de Gökçek’in bu sözlerini altyazı olarak ekrana taşımış.

Şikâyetler üzerine RTÜK inceleme yapmış ve uzmanın hazırladığı raporda Gökçek’in adından hiç söz edilmiyor.

Beyaz TV’ye de bu altyazı nedeniyle 23 bin 581 lira para cezası verilmiş.

Gazeteci Oğuz Güven, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in trafik kazasında ölümüne ilişkin Cumhuriyet gazetesinin Twitter hesabında yapılan paylaşım nedeniyle “Terör örgütünün propagandasını yapmak ve terör örgütlerinin yayınlarını basmak veya yayınlamak” suçlamasıyla 2.5 yıldan 10.5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor.

Güven’in bu suçları işlemiş olmasının tek kanıtı ise savcının trafik kazasında ölümü ile ilgili haberde “kamyon biçti” ifadesini kullanmış olması.

Hangisi daha ağır ve ölenleri rencide edici?

Adalet terazisi, bir kez daha görüyoruz ki adamına göre tartıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr