Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, videonun gerçek olup olmadığının incelendiğini açıkladı. Görüntülere ilişkin hükümetten ilk açıklama Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’tan geldi. Bakanı Fikri Işık, ”Şu ana kadar 3 tane askerimizin DEAŞ'ın elinde olduğuna yönelik bilgimiz var. Evet, 3 tane askerimizin DEAŞ'ın elinde olduğunu değerlendiriyoruz ancak bundan öteki tüm yorumlar teyit edilmiş bilgi değildir. Bilgiler teyit edilmeden de bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini söylüyoruz” dedi.

Öte yandan Bakan Işık, "Şu anda ÖSO ile birlikte Allah'a hamdolsun El Bab'ın en kritik yeri olan Hastane Tepesi'nin DEAŞ'tan temizledik. En kritik nokta ele geçirildi ama önümüzde daha yapacak işlerimiz var" dedi.

Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri:  Videoyu inceliyoruz

BBC Türkçe'ye bilgi veren Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, IŞİD'e ait olduğu söylenen sosyal medya hesaplarından paylaşılan ve üniformalı iki Türk askerinin yakılarak öldürüldüğü iddia edilen 19 dakikalık videonun gerçek olup olmadığına ilişkin bir tespit yapılmasının ardından bakanlıktan konuyla ilgili bir açıklama yapılacağını söyledi.

CHP Meclis gündemine taşıdı

CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını istemi ile Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.

IŞİD tarafından yakıldığı iddia edilen Türk askerlerinin akıbeti Meclis'e taşındı. CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını istemi ile Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr