Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara’da dün 37 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan bir gün sonra düzenlenen Bakanlar Kurulu’nun ardından açıklama yapıyor.

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarında şu ifadeler öne çıktı:

Ben ölen tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Cenazeler ailelerine teslim edildi. Tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Tüm benliğimizle lanetliyoruz. 22 Temmuz’dan bu yana terör saldırıları altında. Bunların bir takım lojistik, istihbari, siyasi destekler aldıkları, ciddi destek aldıkları ortadadır.

Sonuç itibariyle bu saldırı ülkemizde var olan kardeşliğe ve bunun kadar önemli demokrasimize yapılmış hain bir saldırı. Hem memleketimizde demokratik ortamın ortadan kaldırılmasını isteyen bazı çevreler olabilir, halkımızın karamsarlığa kapanarak ülkenin içine kapanmasını sağlayan çevreler olabilir. Terör bunlar için kullanılan bir araçtır. Ne yaparlarsa yapsınlar, şiddete karşı hep birlikte uyanık duracağız. Kanıksamayacağız, hep beraber karşı duracağız, inandığımız değerlere sıkı bir şekilde sarılacağız. Şiddet saldırısı bu ülkede demokrasiye kuvvetlendirmelidir. Bu çerçevede hepimiz ortak bir duyarlılık içerisinde hareket edeceğiz. Saldırılan bizim birlikte yaşama irademizdir.  

Bunları hep birlikte görmek ortak bir gelecek tasavvuru etrafında birleşmek, milli birliğimize sıkı bi şekilde sarılmak mecburiyetindeyiz. Herkesi bu menfur hain saldırı karşısında sesinin yettiği kadar en üst perdeden bu işi lanetlemeyi, arkasındaki odakları kınamaya davet ediyoruz. Şiddet olayı karşısında herhangi bir şekilde mazeret üretmesin. Demokratik siyasete ve milli beraberliğimize inanmış herkesten beklediğimiz hiçbir mazeret üretmeden lanetlemesidir. Dün akşam saatlerinden bu yana Sayın Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı arayarak taziyelerini iletenleri biliyorsunuz. Bu mücadelemizde yanımızda olmaya davet ediyoruz.

Siyasilerden de partilerden de ortak duyarlılığı beklemek en temel beklentilerden birisidir. Bu çerçevede TBMM’de grubu bulunan bütün partilerin bir araya gelerek saldırı karşısında ortak bir deklarasyon yayınlanmasını önemli bir mesele olacağını, teröre karşı ortak bir bakış açısı oluşturacağına inanıyoruz.

Teröre karşı göstermiş olduğu bu tavır dolasıyla teşekkür ederiz hükümet adına. Aynı şekilde bütün siyasi partilerinde aynı duyarlılıkla, bu şiddet olayları karşısında hükümete destek olmasının da Türkiye için önemli olduğunu belirtmek isterim.
'Bir kişinin canlı bomba olduğu kesin'

Bildiğiniz gibi dün akşamki saldırı sonucu 37 kişi vefat etti. Bunlardan 35 tanesi ailelerine teslim edildi. Bir kişinin canlı bomba olduğu kesindir, kadının. Herhalde bu akşam gece saatlerine kadar DNA testleri karşılıklı olarak kontrol edilerek yapılacaktır diye ümit ediyorum. Bu çerçevede erkek şahsın kimliği henüz tespit edilememiştir. Kimliğiyle ilgili farklı alternatifler vardır, şu kimlik sahibidir dememiz doğru değildir kesinleşmediği için. Bu konudaki çalışmalar tamamlanacak, bütün kısımlarını ortaya çıkaracaklar.

Bu şiddet saldırıları Türkiye’yi, hükümeti hep olağanüstü şartlar içerisinde devam etsin istiyorlar. Bütün bunların sonuçlarını açıklığıyla ortaya koymak gibi Türkiye’nin yönetilmesiyle ilgili olan işlerimize de bütün gayretimizle devam ediyoruz. Sayın Başbakanımız önemli bir kısmına katıldı toplantımızın.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr