HSK’nin internet sitesinde 2017 Yılı Adli ve idari Yargı Kararname listesi yayınlandı. Buna göre, HSK Birinci Dairesinin 678 sayılı adli yargı kararnamesinde bin 35, 679 sayılı idari yargı kararnamesinde ise 10 olmak üzere toplam bin 45 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Yeri değiştirilenlen hakim ve savcılar arasında kritik isimler de yer aldı.

FETÖ SORUŞTURMALARINA BAKAN HAKİM VE SAVCILARIN DA YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Görev yeri değiştirilenler arasında en dikkat çekicisi, darbe davalarına bakan Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İsmail Ademoğlu oldu.

Astsubay Ömer Halisdemir'in şehit edilmesiyle ilgili dava, TÜRKSAT baskını ve Hava Harp Okulu öğrencilerine yönelik darbe davaları bunlardan bazılarıydı.

Ademoğlu, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi üyeliğine getirildi.

Ademoğlu, Zaman gazetesi eski muhabiri Ayşenur Parıldak'ın Fetullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu iddiasıyla yargılandığı davada tahliye kararı vermiş, ancak aynı gün akşam saatlerinde mahkemeye yeni delillerin gönderilmesi üzerine Parıldak'ın tekrar tutuklanmasına karar vermişti.

Kararname ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Suçlarla Mücadele Soruşturma Bürosu'nda görevli Selda Binboğa Kurtuluş ile Derda Gökmen'in de görev yeri değiştirildi.

Savcı Kurtuluş, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'nün askeri yargıdaki yapılanmasıyla ilgili iddianameyi hazırlamıştı. Kurtuluş ayrıca 27 Nisan e-muhtırasıyla ilgili eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın tek şüpheli olduğu soruşturmayı da yürütüyordu. Kurtuluş savcı kadrosu dolu olduğu için Ankara BAM üyesi olarak görevlendirildi.

Derda Gökmen ise Kayseri savcılığına atandı. Kurtuluş ve Gökmen'in görev yerlerinin kendi istekleri doğrultusunda değiştirildiği öğrenildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr