35 sanıklı davanın duruşmasında tutuklu sanıklardan eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve eski İstibarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer hazır bulundu. Duruşmada dönemin Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı, Trabzon Emniyeti İstihbarat Şubesi görevlisi polis memuru ve halen İstihbarat Daire Başkanı olan Engin Dinç ifade veriyor. Dinç'in ifadesinden satır başları şöyle: 

İstihbarat raporu ayın 15'inde geldi, 16'sında Güler'i aradım, 17'sinde yazısını yazdım. Yasin Hayal'in takip edilmesi talimatını verdim. Haziran'da Afyon'a tayin oldum. Ahmet İlhan Güner'i dört kere aradım kendisi inkar ediyor ama.. Biz bu arada paralel yapının çok darbesini yedik

Erhan Tuncel de duruşma salonunda

Tutuksuz sanıklar eski Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı, dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlileri Ercan Demir, Muhittin Zenit ve Hasan Durmuşoğlu ile Erhan Tuncel de duruşma salonunda yer aldı.

"Biz bitti demeden bu dava bitmez" 

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili davaların birleştirilmesinin ardından bugün 15'incisi yapılacak olan duruşma öncesi, "Hrant'ın Arkadaşları" adlı grup basın açıklaması yaptı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan, aralarında HDP Milletvekili Garo Paylan, gazeteciler Hayko Bağdat, Yetvart Danzikyan, Banu Güven'in de bulunduğu grup, "Hrant için adalet için" yazılı pankart açarak, "Biz bitti demeden bu dava bitmez" sloganları attı.

Grup adına basın açıklamasını gazeteci Banu Güven okudu. Hrant Dink cinayetinin üzerinden neredeyse 10 yıl geçtiğini ve bu davanın peşini bırakmayacaklarını belirten Güven, "Çünkü biliyoruz ki bu cinayetin karanlığını aydınlığa çıkardığımızda daha iyi bir ülkede yaşar hale geleceğiz. Bu toprakların yarını için katillerin peşini bırakmıyoruz" ifadesinde bulundu.

Ankara'da geçen yıl barış için sokaklara dökülen binlerce kişiye yönelik düzenlenen bombalı saldırının yıl dönümü olduğunu dile getiren Güven, "Hrant Dink ile aynı yolu yürüyen ve tıpkı onun gibi hayatını kaybedenlerin anısının önünde saygıyla eğiliyoruz" diye konuştu. Grup açıklamanın ardından duruşmanın görüleceği İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi salonuna gitti. Duruşmada bugün, davanın tutuksuz sanıklarından İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç'in ifade vermesi bekleniyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr