HP yaklaşık 30 yıl önce inkjet teknolojisini geliştirerek yazıcı sektöründe devrim yaratmış ve hem baskı hızı hem de baskı maliyetleri açısından kullanıcıların yüzünü güldüren ürünleri piyasaya sürmüştü. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte yazıcı sektörü de değişime uğradı Artık yazıcılardan beklentimiz sadece PC’den gönderdiğimiz bir dokümanı basması değil. Günlük yaşantımızda bize ortak olarak yaptığımız işleri hızlandırması. HP uzun yıllardır şirketlerin alışkanlıkları ve istekleri konusunda araştırmalar yapıyor. Bu araştırmalar sonucunda şirketlerin yaptıkları işleri bir kademe üste taşıyacak yeni yazıcılar geliştirmiş durumda. Firma Lisbon’da gerçekleştirdiği etkinlik ile yeni OfficeJet, Laserjet ve Pagewide yazıcılarını gün yüzüne çıkardı.


Yeni OfficeJet Pro
HP’nin yeni OfficeJet Pro ürünü SMB’leri hedefliyor. Eski ürünlere göre tasarımı yenilenen yazıcının boyutları da bu değişimden olumlu etkilenmiş. Masaüstünde kapladığı alan açısından iyi değerler sunan ürünün mürekkep kapasitesi de yüzde 50 arttırılmış durumda. Profesyonel kalitede baskı sonuçları alabileceğiniz bu yeni ürünün tarama hızı ve kapasitesi de eski ürünlere göre arttırılmış. 4.3 inç gibi büyük bir ekran eklenen yeni OfficeJet Pro güvenlik ve diğer uygulamalar açasından da eski ürünlere göre daha akıllı. Özellikle mobil baskı tarafındaki gelişmelerin olumlu sonuçlar verdiğini söylemeliyiz. HP’nin daha büyük firmalara için ürettiği LaserJet ürünü de bu yeni değişimden nasibi almış durumda. Bu yeni ürünün hem iç hem de dışı yeniden tasarlanmış durumda. Tonerlerin boyutları ufaltılırken kapasitesi ise arttırılmış. Daha hızlı baskı için raylalar için özel alanlar yaratılmış ve baskı konusunda hem hız hem de kalite açısından çıta bir tık daha yukarı çekilmiş. Ayrıca yazıcının kapladığı alan eski ürünlere göre yüzde 40 daha küçük. Bu sayede ofis içerisinde daha kolay bir yerleşim imkanı sunuyor. LaserJet’re üzerine bir de USB bağlantı arabirimi eklenmiş durumda. Bu bağlantı sayesinde PC veya bir cihaza gerek duymadan baskı alabiliyorsunuz. Yeni LaserJet’in güvenlik özellikleri de geliştirilmiş artık sahip olunan bir pin ile baskı alınabiliyor. Ayrıca bu yeni cihaz eski ürünlere göre çok daha az enerji tüketiyor, daha akıllı ve daha hızlı dokuman basma imkanı sunuyor.
PageWide Teknolojisi baskı konusunda fark yaratacak
Bizi en çok şaşırtan gelişme ise HP’nin daha önce endüstriyel alan için geliştirdiği ve büyük boyutlu baskı imkanı sunan teknolojisi Pagewide’ı şirketlerin kullanımına sunması oldu. Pagewide teknolojisi sayesinde saniyede 10 milyon mürekkep parçacığı kağıt üzerine uygulanabiliyor. Bu sayede çok daha hızlı ve kaliteli baskılar ortaya çıkıyor. Yeni Pagewide ürünler ile birlikte kurumsal alanda birçok alışkanlık değişecek gibi gözüküyor. Çevreye duyarlı bu yeni cihazlar genellikle kontratlı olarak firmaların kullanımına sunulacak. Dakikada 75 sayfa renkli ve diyah baskı kapasitesi sunan Pagewide baskı cihazları yazıcılar arasında en düşük karbon ayak izine sahip olan cihazlar olarak göze çarpıyor. Aylık 20 bin siyah beyaz ve 16 bin renkli baskı kapasitesi sunan bu yeni cihaz çift taraflı ve eski ürünlere göre çok daha hızlı tarama yapabiliyor.
HP’nin bu yeni ürünler ile birlikte yazıcılar konusunda güvenlik, yazılım ve servis konusunda önem verdiğini gözlemliyoruz. Artık firma sadece fişe takıp çalışan bir cihaz değil firmaların işini kolaylaştıracak çözümler geliştirmek için çalışıyor diyebiliriz. HP’nin bu konudaki en büyük avantajı ise geçmiş dönemden sahip olduğu deneyimi. Hemen unutmadan söyleyeyim HP 2017 yılında A3 baskı desteği sunan çok fonksiyonu yazıcısını da kullanıma sunaca. Bu ürün hakkında ise henüz fazla bir bilgi yok. Bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek?

Captain America’da,Iron Man Tarafı Yüzünü Gösterdi!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr