CHP Milletvekili Engin Altay, Hollanda ile yaşanan gerilimin ardından Habertürk TV'ye açıklamalarda bulundu.

AKP'nin yaşananları seçim malzemesi yapmaması gerektiğini belirten Altay "Bunu kabul edebilmemiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin yurttaşı olarak mümkün değil. Hükümetin bakanlarına yönelik önce Almanya'da başlayan ve diğer ülkelere yayılan tutumu şiddetle kınıyoruz. Kabul edilmesini mümkün görmüyoruz" dedi.

"Burada mesele şu. Yurtdışındaki vatandaşlar arasında bir kamplaşmanın olmaması için hepimizin duyarlı olması lazım." diyen Altay, "Ama bununla beraber Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik fütursuz tutuma karşı maksimum refleksimizi diplomatik ve sosyal olarak her alanda göstermek boynumuzun borcudur. Milletimizin gururunu inciten bir meseledir. Türkiye'ye yönelik farklı bir tutum" ifadelerini kullandı.

Altay'ın yaptığı açıklamalar devamla şöyle:

"Hükümetin geçmişte bu konuda AB ile ilişkiler konusunda eksiği olmuş olabilir. Ufak tefek eksik başka bir şey, Hollanda ve Almanya'nın yaptıkları hakarettir. Kabul edilmesi mümkün değil. Herkesin gözü yaşadığımız bu topraklardadır.

TBMM'de dış politika ile ilgili bilgilendirme istemişizdir ama karşılık bulmadı taleplerimiz. İşin orasında değiliz. Bu millet büyük bir millettir. Türkiye'ye yönelik kışkırtıcı ve ötekileştirici farklı gören yaklaşım olarak görüyorum. Bu Avrupa'da bizim soydaşlarımzın yerlileri ve kurumları arasında gerginlik yaratmamalı. Bundan endişe ederim. Burası çok önemli. Bundan sonraki süreçte oradaki yurttaşlarımızın yaşadıkları ülkelerin vatandaşlarıyla kamplaşmaması için tedbirli olmalıyız"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr