Antalya Muratpaşa Belediyesi'nde tiyatro eğitmeni olarak çalışan Hilal Nesin, Fransa'ya yerleşme kararını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Hilal Nesin paylaşımında, "Üç seçenek vardı: a-) Susacaksın b-) İçeri gireceksin c-) Gideceksin… Ben 'c' demek zorunda kaldım" ifadesini kullandı.  

Hilal Nesin'in Facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

Bak bak baaak sayfası Alice'in harikalar diyarı gibi, harika ama özelime "ben korkup kaçmam" diye yazıyor. Neden kaçasın yada gidesin ki, sabah "günaydın" akşam "iyi geceler" "hayırlı kandiller" "mübarek cumalar" paylaşımların almış yürümüş.

Suya sabuna dokunmamış kimsenin kuyruğuna basmamışsın, bir söylemiş on susmuşsun. İki bayrak sallamış, nerede ne yediysen onunla bezemişsin sayfanı, Vahim olaylarda sayfanda inzivaya çekilmişsin yada milim bi laf atıp bir kaç gün ortalarda görünmemişsin.

"SİZ KOLAY MI SANIYORSUNUZ AZİZ NESİN'İN KONUŞAN GELİNİ OLMAYI"

Varla yok arasında yoksun, ne aranmış ne sorulmuş ne tehdit almışsın, ne işini yapamamış, ne aşına gidememişsin. Senin "erkek" olarak yapman gerekenleri ben kadın başıma yapmaya kalkışmışım.

Sicilin çamaşır suyuyla yıkanmış gibi bembeyaz. Bir de bana bak ne "dur" dediklerinde durmuşum ne de durağa gelince inmişim. Üstelik ben bide susmaz sinmez gazeteci yazar Ahmet Nesin'in eşiyim. Duuuur dahası var, daha fenası var üstelik Aziz Nesin'in konuşan geliniyim, siz kolay mı sanıyorsunuz bu ülkede Aziz Nesin'in konuşan gelini olmayı.

EŞİ TUTUKLANDI, KENDİSİNE 'ERDOĞAN'A HAKARET' SORUŞTURMASI AÇILDI

Hilal Nesin'e sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma açılmıştı. Hilal Nesin'in eşi Ali Nesin, Özgür Gündem gazetesine destek amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni” kampanyasına katıldığı için “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Hilal Nesin, tiyatro oyunları yazıyor ve kitapları bulunuyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr