Savcılık kararında, yapılan hilafet çağrısı “şahsi siyasi görüş ve kendi anlayışı çerçevesinde sorunların çözüm yolu” olarak değerlendirilerek ‘kovuşturmaya gerek yoktur’ denildi.

Halk TV’den Can Coşkun’un haberine göre; 13 Aralık 2016 tarihinde Üsküdar Belediyesi’ne ait bir araçtan yapılan hilafet çağrısına ilişkin suç duyurusunu değerlendiren İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı kovuşturmaya gerek görmedi. Kararın gerekçesi olarak, “şahsi siyasi görüşler ve anlayışlar çerçevesinde bir çözüm yolu” ifade edildiği vurgulanarak, suç duyurusuna dayanak olarak gösterilen ‘anayasal düzene aykırı konuşma’ iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

HİLAFET ANONSUNU YANDAŞ GAZETECİ YAPMIŞ

CHP Üsküdar İlçe Teşkilatı’ndan avukat Onur Cingil’in yaptığı suç duyurusuna verilen yanıtta ayrıca hilafet anonslarını yapan kişinin Milat Gazetesi yazarı Hasan Köse olduğu da doğrulandı.

NE OLMUŞTU?

AKP’li Üsküdar Belediyesi’ne ait bir araçla Üsküdar sahilinde hilafet çağrıları yapılmış, referanduma yönelik anonslarda "En kısa zamanda İslam birliğini yeniden tesis etmeli ve halifemizi seçmeliyiz" denilmişti

Hilafet çağrılarına karşı CHP harekete geçti

İstanbul'un göbeğinde belediye aracından hilafet çağrısı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr