KESK Gaziantep Şubesi'nin meslekten ihraç edilen ve açığa alınan sendika üyelerinin tekrar görevlerine dönmeleri için düzenledikleri basın toplantısına destek vermek için katılan HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, AK Partinin politikalarını eleştirdi. Ülkedeki uygulamaların 1930 yılında Almanya'da uygulanan Hitler Faşizmine benzediğini öne süren Toğrul, Kanun Hükmünde Kararnamelerin ve Olağanüstü Hal uygulamalarının birçok kesimi tehdit ettiğini kaydetti. Demokratik parlamenter sistemin askıya alınmaya çalışıldığını kaydeden Toğrul, şöyle konuştu:

'TÜM KESİMLER TEHDİT ALTINDA'

"İçeride ve dışarıda savaş dayatılıyor. İşçi, emekçiye ve tüm muhalif kesimlere iki yol dayatılıyor. 'Ya biat edeceksiniz ya da direneceksiniz' deniliyor. Biz biatı onlara iade ediyoruz ama direnmeye devam edeceğiz. Tüm farklılıklar tüm farklı kesimler olayı önce onun sırası sonra bunun sırası diye beklemeksizin derhal güçlerimizi birleştirip mücadeleye asılmamız gerekiyor. Çünkü yapılan faşizm, Hitler faşizminin adım adım nasıl 1930'larda Almanya'da başlayarak yerleştiyse bugün ülkemizde de aynı yol ve yöntemler bugün işlemeye devam ediyor. Demokratik parlamenter sistem askıya alınmak isteniyor. Ülke KHK'lerle yönetilmek isteniyor. Olağanüstü hal ve Kanun Hükmünde Kararnameler geçmiş dönemlerin uygulamalarıdır. Siyasi iktidar buna dayanarak ülkeyi yönetmeye çalışıyor. Tüm kesimler tehdit altında."

KESK Dönem Sözcüsü Ali Ersönmez ise kararnameler ile binlerce KESK üyesinin mesleklerinden ihraç edildiğini kaydetti. Ersönmez, ihraç edilen ve açığa alınan arkadaşlarının tekrar görevlerine dönene kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr