Dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından ilk kez milletvekilleri ifadeye çağrıldı. HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik ve Ahmet İnan, Muş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeye çağrıldı. Gazetemize konuşan HDP’li Çelik “İfade vermeye gitmeyeceğiz. Gözaltına alınır mıyız bekleyip göreceğiz. Hükümet çevreleri hep kaçtığımızı ya da kaçacağımızı söylüyor. Muş’tayım ve Muş’ta bile adresimi değiştirmeyeceğim” dedi.

Dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ardından hem HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş hem de partinin yetkili kurulları tarafından “ifadeye gitmeyecekleri” yönünde açıklamalar yaptığını bu konuda parti kararı bulunduğunu anımsatan HDP’li Çelik, gazetemize yaptığı açıklamada, “Birçok kez belirtildiği gibi ifade vermeye gitmeyeceğiz. Biz de bu yöndeki tutumu sürdüreceğiz. Bize yapılan çağrı üzerine biz de telefonla kendilerine bu doğrultuda hukukun herkes için aynı şekilde işletilmesi gerektiğini belittik. Dokunulmazlık düzenlemesinin Anayasa’ya ve yasalarımıza aykırı olduğunu ifade ettik. Bu düzenlemenin yasalarımıza aykırı olduğunu söyledik. Bu nedenle de kendilerine hukuki olmayan bu durum nedeniyle ifade vermeye gitmeyeceğimizi söyledik” dedi. İfade celbinin içeriğini bilmediklerini belirten Çelik, “Zaten ifade vermeye gitmeyeceğimiz için içeriğin ne olduğunu da sormadık” diye konuştu.

Gözaltına alınmayı bekleyip beklemedikleri sorusuna da yanıt veren Çelik “Gözaltına alınır mıyız, yoksa zorla mı götürülürüz şu anda buna ilişkin bir yorum yapmak mümkün değil. Bekleyip göreceğiz. Ancak Türkiye’deki yasalar ve usullere göre kişilerin ifadeye nasıl çağrılacakları ortadadır. Bunun işletilip işletilmeyeceğini hep birlikte göreceğiz. Hükümet çevreleri hep kaçtığımızı ya da kaçacağımızı söylüyor. Yok öyle birşey. Şu anda Muş’tayım ve Muş’ta bile adresimi değiştirmeyeceğim. Kaçmıyoruz ve kaçmamızı gerektiren de bir durum yok. Çünkü biz hukukun işletilmesi için mücadele ediyoruz. Bunun için de bulunduğumuz yerde bekliyoruz” dedi

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr