HDP Grup Başkanvekili Demirel, parlamentoda yaptığı basın açıklamasından sonra, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Demirel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı açıklamasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Gezi direnişi önemliydi. Gezi'ye yapılmak istenen halkın iradesine, yaşam alanına müdahaledir. Bu Gezi direnişindeki söylemlerinin tekrar ifade edilmesi, ülkede bir kez daha kaosun yaratılmasına bir zemin hazırlamaktır. Cizre'de yapılmak istenen bugün Gezi'de yürürlüğe konmak isteniyor. Bu nedenle Gezi ile Cizre arasında bir köprü kurulmalı" diye konuştu.

'NASIL Kİ İNSANLAR YAKILDI AYNI ŞEYİ FİRUZAĞA'DA DA YAPMAYA ÇALIŞTILAR'

HDP'li Demirel, İstanbul Firuzağa'da Koreli bir plakçının dükkanına yapılan saldırının anımsatılması üzerine şunları söyledi:
"Firuzağa'daki yaşama müdahale etmek Cizre, Şırnak'taki yaşama müdahale etmektir. Asla kabul etmediğimizi ifade edelim bu tür linç olaylarını. Nasıl ki Şırnak'ta insanlar yakıldı aynı şeyi Firuzağa'da da yapmaya çalışan bir anlayış söz konusu. Aynen Cizre ve Madımak'ta olan zihniyetle aynıdır."

'HEPİMİZ AYNI İFADEYİ VERECEĞİZ'

HDP'li Demirel, dokunulmazlık fezlekeleriyle ilgili savcıya ifade vermeye gitmeyeceklerini yineleyerek, şöyle konuştu:
"Bu bizim bütün yaklaşımımızdır, kararımızdır. Yargı sarayın ve iktidarın baskısı altında çalıştığı için oradaki savcılara ve yargıya ifade vermeme nedenimiz budur. Yoksa bizim suça ilişkin herhangi bir durumumuz söz konusu değildir. Fezlekelerimizin hepsi düşünce ve ifade özgürlüğündendir. Onlara ilişkin açıklayamayacağımız hiçbir şey yoktur. Ama yargıyı talimatla komisyon gibi çalıştıran anlayışa tutumumuz çok nettir. Hepimiz 59 milletvekilimiz de çağrıldığı gibi ifade vermeye gitmeyecektir. Götürmek istiyorlarsa zorla götürülebiliriz. Hepimiz aynı ifadeyi vereceğiz orada. Siyasi olarak yaklaşımımızı ve bu zihniyeti orada aktaracağız."Kaynak: Cumhuriyet.com.tr