HDP sözcüsü Ayhan Bilgen, yurtdışındaki HDP’li milletvekillerinin de ifade vermeye gideceğini açıkladı. Bilgen ‘sine-i millet’e dönme konusunda ise “Bir partinin eş başkanları milletvekilleri tutuklanırken bir şey olmamış gibi mi davranalım. Halk bizden ne bekliyorsa, bu süreci nasıl okuyorsa sonuçta onların geleceğiyle ilgili bir karardır. Dolayısıyla her şeyi tartışacağız” dedi.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, TBMM Grup Toplantı Salonu’nda basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ayhan Bilgen, HDP’nin yasama faaliyetlerine katılmama konusunda aldığı kararın Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bazı bakanlar tarafından eleştirilmesine ilişkin “Hiçbir arkadaşımız milletvekilimiz, milletvekili kalmak için, taklacı güvercin değildir.

Diğer partilerle bizi karıştırmasınlar. İnandığımız değerler için barış özgürlük için buradayız. Çalışmamıza izin verilmiyorsa bir oyunun figüranı olmadık asla olmayacağız. Burada demokrasi varmış gibi asla bir yanlış algının oluşmasına hizmet etmeyeceğiz.

Hiçbir arkadaşımız koltuğuna yapışmış değildir. Aldığımız tek karar birlikte hareket etmekle ilgilidir. Çünkü içinden geçtiğimiz dönem temsili demokrasiyle geçiştirilebilecek dönem değildir” diye konuştu. Bilgen “Nihat Akdoğan firari değildi. Gelip o da ifade vermeye gidecektir. Yurtdışındakiler de gidecektir. Nihat Akdoğan da asla ifade vermekten kaçınmamaktadır.

Cumhurbaşkanı’nın ifade vermekten kaçırmak için 17- 25 Aralık’ta koruduğu ve oğlu 4 bakanı değiliz. Bu trene bindilerse demirden korkmuyorlar. Yargılanma ile kaygımız yok. Yurtdışındakiler dahil olmak üzere ne ifade vermekten ne cezaevine girmekten korkuyoruz. Halkların özgürce birlikte yaşamasını diliyoruz” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr