HDP'li vekiller, dokunulmazlıklarını düzenleyen Anayasa değişikliğinin iptaline ilişkin yarın AYM'ye bireysel başvuruda bulundu. Başvuruyu HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ve HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar yaptı.

Tuğluk başvuru sonrasında yaptığı açıklamada, "Göreceksiniz, bu uygulamanın siyasi ve toplumsal sonuçları yaşanacak. Çok tehlikeli sonuçlar doğurma ihtimalini de bağrında taşıyor. HDP'nin Meclis dışına atılması sonrasında hepimiz de biliyoruz ki iktidar, HDP'yi terörize edecek bir süreç başlatacak. Bu süreç sonucunda da maalesef toplumsal ayrışmaya doğru bir sürecin de önü açılmış olacak. Tüm bunlar tek adam ve başkanlık sistemi için yapılıyor" dedi.

"GÖRECEKSİNİZ, BU UYGULAMANIN SİYASİ VE TOPLUMSAL SONUÇLARI YAŞANACAK"

Aysel Tuğluk uygulamanın demokrasiye aykırı olduğunu söyleyerek, "Halkın iradesinin Meclis'te yok edilmesi gibi son derece antidemokratik sonuçlar yaratacaktır. Sorunlara demokratik, diyalog yoluyla çözümler aramak doğru olurdu. Bu HDP'ye oy veren milyonlarca insanın iradesinin dokunulmazlığı da kaldırılmıştır aslında. Bizim kültürümüzde biat etme yoktur. Ayrışmaya doğru bir sürecin de önü açılmış olacaktır. Göreceksiniz, bu uygulamanın siyasi ve toplumsal sonuçları yaşanacak. Çok tehlikeli sonuçlar doğurma ihtimalini de bağrında taşıyor. HDP'nin Meclis dışına atılması sonrasında hepimiz de biliyoruz ki iktidar, HDP'yi terörize edecek bir süreç başlatacak. Bu süreç sonucunda da maalesef toplumsal ayrışmaya doğru bir sürecin de önü açılmış olacak. Tüm bunlar tek adam ve başkanlık sistemi için yapılıyor" dedi.

"HDP'Yİ MECLİS DIŞINA ATMA OPERASYONUDUR. ANAYASA, HUKUK, AHLAK HEPSİ ÇİĞNENMİŞTİR"

Mardin Milletvekili Mithat Sancar dokunulmazlıklara ilişkin yaptığı başvuru sonrasında, "HDP'yi Meclis dışına atma operasyonudur. Anayasa, hukuk, ahlak hepsi çiğnenmiştir. AYM'nin kendisi var eden kurallara uygun bir karar vereceğini umut ediyoruz. Bu darbe planı çok büyük bir yara alacaktır. Bizim normal siyasi işlerimizi terör faaliyet olarak nitelendirmişler. Son 1 ayda 300'den fazla fezleke gelmiştir. Yargılanmaktan yana bir korkumuz yok. Darbe planı yapmalarına da karşı olacağız. Korkusu olan da HDP'de siyaset yapmaz. Bütün ölümlere karşı çıkan tek partiyiz. Algı operasyonu yapılmamalı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr