HDP'li Beştaş, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Adana'daki cezaevlerinde meydana gelen sıkıntıları anlattıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Anıtkabir'e IŞİD'in saldırı düzenleyeceği iddiası için Beştaş, "Devlet isterse, en etkin tedbirleri alırsa bunların önlenebileceği kanaatindeyiz. Daha öncesinde Ankara'daki patlamaya ilişkin çıkan bilgi ve belgelerden , Anıtkabir'e ilişkin tehdit ciddiye alınmalıdır. Bu konuda kapatarak panikleterek bu işi önlemek yerine oraya gidişi önlemek yerine gerekli yetkileri kullanılması mecburidir" ifadelerini kullandı. 

"MHP KURULTAYINA YAPILAN MÜDAHALELER..."

MHP'deki kurultay sürecine ilişkin düşüncelerinin sorulması üzerine Beştaş, şöyle konuştu: "Neden yargıya güvenilmemesi gerektiğini en önemli resimlerinden birisidir MHP kurultayına yapılan müdahaleler. Bunlar normalleştirilmeye çalışılıyor. MHP'den bağımsız bir şekilde söylüyorum bunu. Bu demokrasilerde olmaması gereken uygulamalardır. Açıkça her taraftan karşılıklı suçlamalarla hukuksuzluk ayyuka çıkmıştır"

"GENEL KURULA GİDECEĞİZ VE SÖZLERİMİZİ SÖYLEYECEĞİZ"

Dokunulmazlıkların kaldırılması teklifinin yarın Genel Kurul'a getirileceğinin hatırlatılması üzerine Beştaş, "Genel Kurula gideceğiz ve sözlerimizi söyleyeceğiz. Sorun HDP'lilerin dokunulmazlığını kaldırılmasına karşı çıkması meselesi değil. Parlamento hukukuna sahip çıkıyoruz biz" diye konuştu.

'Hedef Anıtkabir' haberinden sonra TSK'den '19 Mayıs' açıklaması

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr