YANGINDA ÇARESİZ KALAN AİLENEN ÇARESİZLİĞİ

Kızılcapınar Mahallesi'nde yaşayan ve günlük işlere giderek geçimini sağlayan 51 yaşındaki Özcan Ertuğrul ile eşi ve iki çocuğunun oturduğu ev, geçen yıl haziran ayında bahçedeki odunlardan başlayan yangında kullanılamaz hale geldi. Evsiz kalan aile, bir müddet yanan bahçelerindeki kilerde kaldı. Kışın hayatın zorlaşması üzerine, bir yakını aracılığıyla, mahallenin dışında kalan bir incir bahçesindeki bağ evine geçici olarak taşındı. Eylül gibi başlayacak incir hasadı zamanı gelince buradan çıkması gerektiğini söyleyen Özcan Ertuğrul, yardım istedi.

"SOKAKTA KALACAĞIZ"

Bir yıl önce evinin talihsiz bir şekilde yandığına değinen Özcan Ertuğrul, "Evimizin arka kısmında bulunan odunların tutuşmasıyla eve sıçrayan ateş, konutu kül etti. Bir yıl oldu ev yanalı. Ancak biz hiçbir şey yapamadık. Gitmem gereken her yere gittim ama şu ana kadar hiçbir yetkili bize yardım etmedi. Ben de çaresizce geçici olarak bağ evinde kalmaya başladım. Kışı burada geçirdik ama incir hasadı zamanına kadar çıkmamız gerekiyor. Biz de o zamana kadar kalacak yer bulamazsak ya sokakta kalacağız ya da yanan evimin orada çadır kurup çadırda kalacağız. Evimin yapılmasını ve bize yardım elinin uzanmasını istiyoruz" dedi.

"BAŞIMIZI SOKACAK BİR YUVAMIZ OLSUN" 

Akrabalarıyla yaşadığı bir kavga nedeniyle davalık olduğunu söyleyen Ertuğrul, "Evimin yanmasıyla sıkıntılar arka arkaya geldi. Yakın akrabalarımla kavga ettik. Kavgadan dolayı davalık olduk ve hakim bana 1.5 yıl denetimli serbestlik cezası verdi. Bu nedenle sürekli adli mercilere kontrole gidiyorum. Geçimimizi çevremizdeki vatandaşların yardımıyla sürdürmeye çalışıyoruz. Evimin yapılmasına devlet yardımcı olursa ben yine günlük işlere giderek ailemin geçimini sağlamaya çalışırım. Ne olur yardımcı olsunlar, eskisi gibi başımızı sokacak bir yuvamız olsun" dedi.

KOYUNLARLA YAN YANA KALIYORLAR

Geçici olarak yaşamaya çalıştıkları iki odalı bağ evinde bir odasında eşi ve çocuklarıyla birlikte kalan Ertuğrul, "İki odalı bağ evinin bir odasında biz kalıyoruz. Diğer odada ise buranın sahibine ait koyunlar kalıyor. Hayvanlarla aynı yerde yaşıyoruz. İmkanım olsa yanan evimi yaparım ama yok. Sesimizi birilerinin duymasını ve bize okuyan çocuklarıma yardım etmesini istiyorum" diye konuştu.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr