Tokat Havaalanı’nda yolsuzluk iddialarıyla ilgili, BİMER’e yapılan şikâyetler ve müfettiş incelemesinin ardından Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. Tokat Havaalanı Eski Müdürü Levent Aydoğan ve komisyon üyeleri Nuri Derdiyokoğlu, Mikail Yamaç, Sebahattin Eraslan, Hüseyin Danışan, Levent Tezcan, Kemal Akgül’ün “görevi kötüye kullanmak” ve “kamuyu zarara uğratmak” suçundan cezalandırılması istendi.

Savcılığın hazırladığı iddianamade, şüpheli Levent Aydoğan’ın görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle kamunun zarara uğramasına ve kişilere haksız menfaat sağlamasına neden olma suçundan TCK’nin 257/1 maddesi uyarınca 4 kez cezalandırılması istenirken, diğen kişiler hakkında da çeşitli cezalar istendi.

Üstüne ödül aldı

Müdür Aydoğan hakkında suç duyurusunda bulunan ve inceleme yapan müfettişlere yardımcı olan Yalova’da yaşayan emekli Ayhan Civelek’in havaalanında taşeron işçi olarak 10 yıldır çalışan oğlu Mehmet Civelek’in işten çıkarılırken, memurlar Zafer Polat’ın Kars’a, Murat Yapıcı’nın Bingöl’e, Bahattin Güldür’ün Erzurum’a sürgün edildiği belirtildi. Müdür Aydoğan’ın ise ödüllendirilircesine Ankara Esenboğa Havaalanı’na vardiya müdürü olarak atandığı ortaya çıktı.

‘Binali’nin akrabasıyım’

Cumhuriyet’in ulaştığı kaynaklar, Aydoğan’ın Tokat’ta görev yaptığı süre misafirhanede özel oda tahsis ettirerek yasak olmasına rağmen aylarca kaldığı ve hiçbir oda ücreti ödemediğini, tayin edildiği yere giderken son model arabayla gittiğini, “Binali Yıldırım’ın akrabasıyım, köylüsüyüm, bakanın danışmanıyım” dediğini iddia etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr