Gezi Direnişi sırasında Antakya’da 3 Haziran 2013’te polis tarafından gaz bombası kapsülüyle başından vurularak yaşamını yitiren 22 yaşındaki Abdullah Cömert anıldı.

Hatay’ın Defne ilçesindeki Armutlu Mezarlığı’nda Abdullah Cömert’in anıt mezarındaki anmaya ailesi ve yakınları, Gezi Direnişi’nde ODTÜ’ye destek eyleminde yaşamını yitiren Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan, sanatçı Fevzi Kurtuluş, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Ümit Kutlu, İHD, Eğitim Sen üye ve yönetileri katıldı. Gazetemize konuşan anne Hatice Cömert, beklediği adaletin 4 yıldır gelmediğini vurgulayarak adaletsizliğin daha çok acı verdiğini söyledi. Cömert, “4 yıl geçti. Tam 4 yıl adalet bekledim ama göremedim. Katil dışarıda, ben artık Allah’ın adaletine güveniyorum.

Hukukun işlemediğini görüyorum. Abdo’nun acısı kalbimde. Her gün acı çekiyorum. 4 yıldır acıyla yaşıyorum” dedi. Cömert ailesinin Avukatı Hatice Can ise “Gezi’nin ilk yitirileniydi Abdocan. Yargılama süreci de cezasızlıkla mücadeleye dönüştü. Antakya’da görülmesi gereken dava, Balıkesir’de görüldü. Sonuçta bir ceza çıktı, 13 yıl 4 ay. Adalet arayışımız devam ediyor. Cezasızlıkla mücadelemiz de sürecek” diye konuştu. Daha sonra Abdullah Cömert için CHP Gençlik Kolları tarafından “Geziyi anıyoruz” adıyla Harbiye Hidro Park’ta çeşitli etkinlikler düzenlendi. Sanatçı Fevzi Kurtuluş bir konser verirken, gençlerin yaptığı Gezi Direnişi resimler sergisi açıldı. Etkinlikler kapsamında açık hava film gösterimi yapıldı, Köy Okullarına Kütüphane Platformu kitap toplama kampanyası başlattı, Çapulcular Yazıyor Platformu etkinlik düzenlerken yeryüzü sofrası kuruldu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr