İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir suç örgütü ile ilgili gelen ihbarları değerlendirerek çalışma başlattı. Polis ekipleri 'Çakarlar' ismiyle bilinen suç örgütünün tutuklu lideri Kemal Gökhan Çakar'ın talimatıyla dışarıdaki adamlarının yağma, zorla senet imzalatma gibi suçlar işlediğini belirleyerek 14 Haziran salı günü Avcılar, Beyoğlu ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde bulunan adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

BASKINLARDA 25 YAZILMIŞ ÇEK BULUNDU
Yapılan operasyonlarda çeteye üye olduğu belirlenen 7 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 3 tabanca ve çok sayıda mermi, 25 farklı çek ve senet ile bir miktar esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan 7 şüpheli Vatan Caddesi'nde bulunan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı.

ŞEBEKE KISA SÜREDE YAKLAŞIK 2 MİLYON LİRALIK KAZANÇ SAĞLAMIŞ
Polis ekipleri 12 kişiden gelen şikayetler sonucunda şebekenin kısa süre içerisinde yaklaşık 850 bin lira haraç topladığını, yaklaşık 1 milyon 200 bin liralık da senet imzalattığını belirledi. Şüphelilerin ayrıca bir kişiden de 40  lüks kol saatine el koydukları öğrenildi.
Ekipler, şebeke  üyelerinin kendilerine para vermeyen veya senet imzalamak istemeyen kişileri ise silahla yaraladıklarını tespit etti.

TESPİT EDİLEN 12 OLAYDAN İŞLEM BAŞLATILDI
Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şüpheliler hakkında tespit edilen 12 olay kapsamında 'Silahlı örgüt kurmak ve yönetmek','Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak', 'Örgüte yardım etmek', 'Yağma','Tehdit','Tefecilik','Uyuşturucu madde bulundurmak', 'Silah ticareti' ve 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından işlem başlattı. Gözaltındaki 7 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

HARAÇ VERMEK İSTEMEYEN RESTORANT SAHİBİYLE ÇATIŞMA GÜVENLİK KAMERASINDA
Şebeke üyelerinden birisinin C.Y. isimli restoran sahibiyle buluşarak haraç istemesi güvenlik kameralarına yansıdı. Zorla para almak isteyen şebeke üyesi ile restoran sahibi C.Y. arasında kavga çıktığı ve silahların ateşlendiği  görülüyor. Masada bulunan şebeke elemanı restoran sahibine kurşun yağdırması ve restoran sahibi C.Y.'nin de kendi silahıyla karşılık vermesi güvenlik kameraları tarafından an be an kaydedildi. Şans eseri çatışmada yaralanan yada ölen olmadı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr