Göztepe’deki Meteoroloji arsasına ayrıcalıklı imar kullanarak gökdelen yapan Taşyapı, tazminat davası kesinleşmeden, Kadıköy Belediyesi’ne ait camilere, parklara ve kültür merkezlerine el konulması için icra işlemi başlattı. Kadıköy Belediyesi, Taş Yapı’nın ilçenin önemli yeşil alanlarından meteoroloji arsasına yaptığı Four Winds projesi hakkında 2007-2010 yıllarında yapılan usulsüz çalışmalardan dolayı yasal işlemler uygulamıştı.

Şirket, Kadıköy Belediyesi’ne, projesini “hukuka aykırı ve keyfi eylemlerle” durdurarak kendisini zarara uğrattığı gerekçesiyle 5 milyon TL maddi, 1 milyon TL de manevi tazminat davası açmıştı. Bilirkişi davadan daha ilginç bir rapora imza atmış, rekor bir zarar belirlemişti. Mahkeme de şirkete 101 milyon 859 bin 43 TL maddi tazminat ödenmesine karar vermişti. Tartışmalı bilirkişi raporu ile davayı kazanan şirket 24. İcra Müdürlüğü’ne başvurarak ilçe belediyesinin taşınmazlarına ve banka hesaplarına el konulmasını istedi. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, hukuki sürecin devam ettiğini ve tazminat davasında verilen karara itiraz ettiklerini belirtti. Nuhoğlu, “Yüzlerce yurttaşımızın hayatını kaybettiği, şehitler verdiğimiz bugünlerde birileri çıkıyor camilere bile haciz gönderiyor. Kadıköylülerin malını ve parasını kimseye vermeyeceğiz” dedi.

Tuvalet bile var

Taşyapı’nın haczedilmesini istediği 25 taşınmazın bazıları şöyle: “Ali İsmail Korkmaz Parkı, Moda Parkı, Koşuyolu Parkı, Yeraltı tuvaleti, Halis Kurtça Kültür Merkezi, Caferağa Spor Salonu, Kalamış Gençlik Merkezi, Suadiye Muhtarlığı, Rasimpaşa Muhtarlığı, Ahmet Haşim’in evi.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr