Halkevleri Genel Sekreteri Dilşat Aktaş, laiklik çağrısı yapan Halkevleri üyeleri Hamit Dışkaya ve aynı zamanda gazetemizin stajyer muhabiri Ayşegül Başar'ı sosyal medyada hedef gösterenler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Aktaş yaptığı açıklamada "AK Trollerin, yandaş medya organlarının ve yazarlarının küfür ve tehdit içerikli saldırılarının hepsini kayıt altına almış durumdayız. Bu saldırılara karşılık yarın saat 11.00’de Ankara Adliyesi A Kapısı’nda buluşarak suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Dilşat Aktaş'ın yaptığı açıklama şöyle:

Geçtiğimiz günlerde “Gericilik öldürür, Laiklik yaşatır” diyerek illerimizde, mahallelerimizde yaptığımız afiş, pankart, kahvehane konuşmaları ile halkı gericiliğe karşı laikliği savunmaya çağırdığımız için AK Trollerin, yandaş medya organlarının ve yazarlarının küfürlü saldırı ve tehdit yağmuruna uğradık.

Yılbaşı kutlamalarını hedef gösterenlerin sayesinde gerçekleşmiş olan Reina Katliamı sonrasında Okmeydanı’nda kahvehanede konuşma yapmış, IŞİD’in katliamlarından, cihatçıların kamplarından veya IŞİD bayrağı asılan toplantılarından rahatsız olmayan bu konuşma bu katliamı hazırlayanlarda bir rahatsızlığa neden olmuştur. Bunun sonucunda üyelerimiz hedef gösterilmiş ve sonrasında İçişleri Bakanlığı’nın resmi twitter hesabından “terörle mücadele ekiplerine iletildi. Lütfen gördüğünüz yerde bize ihbar edin” paylaşımı yapılmış, kısa sürede oluşan tepki dolayısıyla bu paylaşımı silmek zorunda kalmıştır. Bu twit silinmiş bile olsa 02.01.2017 saat 05.30’da üyemiz Ayşegül Başar gözaltına alınmış ve tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmiştir.

Çağrımız iktidarın iddia ettiği gibi “halkı kutuplaştırma” çağrısı değil, AKP’nin kutuplaştırma siyasetine karşı mücadele çağrısıdır.

Yukarıda da belirttiğimiz AK Trollerin, yandaş medya organlarının ve yazarlarının küfür ve tehdit içerikli saldırılarının hepsini kayıt altına almış durumdayız. Bu saldırılara karşılık yarın saat 11.00’de Ankara Adliyesi A Kapısı’nda buluşarak suç duyurusunda bulunacağız. Bilginize sunarız.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr