Hakevleri Vakfı, başlattığı ‘Barınma Vakfı Kampanyası’ ile Ankara’da üniversite okuyan veya üniversiteyi yeni kazanmış kadın öğrencilere barınma olanağı sunuyor.

Duyarlı, devrimci, demokrat insanların verdiği desteklerle oluşturulan burs olanaklarına büşvuru yapan öğrencilere çağdaş Kız Öğrenci Evi’nde barınma olanağı sunuyor. Vakıftan büyük ilgi ve destek gören kampanyaya öğrencilerden başvuru alınmaya başlandı. Burs vermek isteyeler on ay boyunca 650 TL Tam burs, 250 TL yarım Burs, 50 Tl ve üzeri Havuz katkısı şeklinde doğrudan öğrencilern hesabına veya ‘barınma bursu’ açıklaması ile vakfın hesabına yatıracaklar. Barınma bursuna başvuran öğrenciler ise;
ailenin ekonomik durumu, okuyan kardeş sayısı, ebeveynlerin hayatta olma durumu, en az iki kişiden oluşan referans bilgileri ile vakfın internet sitesinde bulunan burs başvuru formunu doğrudan vakfa ileterek barınma bursu başvurusunda bulunabilecekler.

Eğitim hakkı için herkesi dayanışmaya çağıran Halkevleri, “Yıllardır eğitimin tüm kademelerinde uygulanan piyasalaştırma ve gericileltirme politikaları sonucunda cemaatlerin ve piyasanın insafına bırakılan üniversite öğrencileri için Halkevleri Vakfı eğitim olanakları ve insanca yaşam alanları oluşturmak üzere seferberlik başlattığını” ifade etti.

Barınma bursu hesap numarası:

Banka bilgileri(IBAN): TR67000150058007296009034 (Vakıflar Bankası)
Barınma bursu için İletişim bilgileri; Telefon: 0312 2302023

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr